Svájc az egyetlen normális ország Európában, ahol az állam kevésbé "pofátlan"?
Én nem élek rosszul Magyarországon.Nagyon tudatosan építettem karriert és még 30 sem vagyok, de br 1 millió forint keresek alkalmazottként.Nem IT terület, mielőtt valaki megkérdezi.
Van egy kis kalandvágyam, kipróbálnám magam külföldön.
Hasonlítom össze az EU-s országok adórendszerét, fizetések utáni levonásokat és nagyon elborzaszt, amit látok.Az ÁFA kisebb, mint itthon, de a fizetések utáni levonás vagy hasonló mértékű vagy még nagyobb.
Egyedül Svájc, ami egyfajta üde színfolt, bár nem EU-s ország.
Csupán, 8 százalékos az ÁFA, illetve a fizetések megadóztatása is jóval kisebb mértékű, mint az EU-s országoknál.
Az én végzettségem, nyelvtudásom miatt, Németország,Ausztria lenne ideális.De, nem lenne akkora nagy előrelépés számomra, hogyha példát kell mondani, olyan, mintha a most 9 éves Mazdámat lecserélném egy 2 éves Mazdára.
Viszont, ha a 9 éves Mazdát egy BMW-re cserélnénk, na az előrelépés.
9.
Engem sem a BMW motivál, csak egy példának hoztam fel,hogy szemléltessem, mi számít nekem előrelépésnek és mennyire nem lenne előrelépés Németországba költözni.
10.
A Mazda jó autókat gyárt.Viszont, azért nem prémium szint, mint az Audi vagy a BMW.
Svajc nem "pofatlan"(???), ahogy irod, igy van. Itt egy erös demokracia van, nem egy allamfö iranyitja az orszagot, hanem 7, es 200 ember dönt a Parlamentben az orszag sorsarol.
Evente többször van szavazas a svajci allampolgarok reszere, ahol benyujtott kerelmekre lehet szavazni, tehat az orszag sorsat a lakossag döntese nagyban meghatarozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!