Hogy neveznéd őket? Milyen megnevezést használnál?
Egyes embereket itt illetnek különböző jelzőkkel. Gondolok itt olyanra, mint a "nagymagyar", vagy "turbómagyar".
Erre mindig az a válasz jön, hogy gusztustalan dolog ilyen kifejezéseket használni. De akkor mit mondjunk?
Én ezt teljes jószándékkal kérdezem. Ha lenézni akarnám őket, akkor nem érdekelne, hogy mit gondolnak, de én arra lennék kíváncsi, hogy ez esetben milyen kifejezést használjunk, amit nem tartanak... kirekesztőnek (?)
Nem megbélyegezni akarom őket ezzel, de akkor is meg kell valahogy határozni (röviden, tömören de mégis érthetően) hogy mit akarok mondani, kikre gondolok.
Mondjam azt, hogy szélsőjobbosok?
Az szerintem nem teljesen ugyanaz.
De akkor mit?
Tudjátok mit? Engem úgy hívtok, ahogy akartok. Mindenből lehet pejoratív jelzőt faragni.
A nagymagyar még tetszik is. Mintha Széchenyihez hasonlítanátok.
Ami kiakaszt, az inkább a "széljobber" Egyrészt, mert szerintem nem igaz, másrészt mert a belem kifordul ettől a rühes angol ragozástól.
17:23
Jóhát az béna, pont mint a libsi, vagy komcsi, vagy mittomén zsidci.
Olyanok tudnak lenni a pisták (:)), mint valami 14 éves tini csaj, pl.: narisaripalimali (narancssárga pall mall)
Én eddig csak a nagymagyart használtam, de a pista most megtetszett.
Szerintem a helyes megnevezés a nemzeti érzelműekre eredetileg a nacionalista lenne. Mert ugye a szó töve a náció, ami nemzetet jelent.
És most mondjunk köszönetet a médiának, hogy egybemosta a nacionalista szót a rasszista zsidó- és cigánygyűlölő náci fogalmával.
A "széljobbert" én még sosem hallottam. De egyébként sem használnám. Ez már tényleg sértő.
Amúgy ezek közül a nagymagyarok, vagy nemzeti érzelműek, vagy nevezzük őket akárhogy (pisták :D ) közül tényleg nem mindenki szélsőjobbos.
De ha mégis! Abban sincs semmi. A szélsőjobbot már egy ideje mindenki a nácizmussal azonosítja, ami egyáltalán nem igaz. De ebbe ne menjünk bele.
Amúgy köszönöm a válaszod
Kedves 17:27-es!
Az se feltétlenül jó.
Én is nacionalistának vallom magam, de ezek az eszmék nagyon messze állnak tőlem.
Akkor már inkább ultranacionalista. Ezt így szokták nevezni. De ez nem tudom hogy tetszene nekik.
"Most cak megkérdezném, hogy a zsidó miért is sértő?"
Mert aki nem ért velük egyet, vagy szerintük nem a zsidók a világ leggonoszabbak azok azonnal zsidók.
Meg azért, mert milyen alapon nevezel zsidónak valakit, aki (származása és vallása alapján se) nem zsidó?
Ilyen alapon te örülnél neki, ha én meg muszlimnak neveznélek téged?
Amit te írsz, az inkább a patrióta.
A nacionalista ezen annyiban megy túl, hogy mindenben a hazait támogatja a külföldivel szemben (jobb esetben addig, amíg ez reális).
Mellesleg megjegyezném, hogy a nácik is nacionalisták voltak, de ez kb. olyan, mint a bogár és a rovar esete.
Minden náci nacionalista, de (messze) nem minden nacionalista náci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!