Mit használnál ki a kiskorúságban?
Figyelt kérdés
Jövő szombaton leszek 18 éves. Milyen jogi dolgokat használnál ki, ha kiskorú lennél, ez alatt a 6 nap alatt? :) Olyanokra gondolok, amit kiskorúként még szabad (nagykorúként már nem nagyon) vagy "pozitívabban bírálnak el". (Pl. egyelőre annyi biztos, hogy jövő héten bemegyek és meghosszabbíttatom a - mindjárt lejáró - útlevelemet 2500 Ft-ért a 7500 helyett. :) (Persze tudom, kell a két szülő aláírása is.)) Ilyen jellegű, ehhez hasonló, de akár humoros ötleteket is szívesen várok. :)2011. márc. 13. 01:05
1/6 anonim válasza:
"egyelőre annyi biztos, hogy jövő héten bemegyek és meghosszabbíttatom a - mindjárt lejáró - útlevelemet 2500 Ft-ért a 7500 helyett. :)"
Te aztán tudsz élni, apám!
2/6 A kérdező kommentje:
:D 2500-ért még talán meg is éri 7500-ért már nem! :) Úgyis kb. egy év múlva jár le. Tavaly történt, hogy (más városban) érettségiztem volna, előző nap meg haverom véletlenül elrakta a személyim (jelentkezési laphoz kellettek)... akkor jól jött, hogy volt útlevelem! :D
De egyébként nem feltétlenül ilyen forintosítható ötletekre gondoltam, amilyet én írtam, hanem bármilyen jogi dologra. :)
2011. márc. 13. 08:58
3/6 anonim válasza:
még meghúznák egy 65év feletti nagymamát!
4/6 anonim válasza:
Én pont tegnap lettem 18. Én is feltettem magamnak ezt a kérdést, de nem találtam semmit :S
Egyébként meg boldog szülinapot! :)
5/6 anonim válasza:
Én azt élveztem, amikor 18 lettem. Végre vehettem piát az idősebb haverjaim nélkül is és végre elkezdhettem tőzsdézni, amiből jó kis zsebpénzt szedtem magamnak azóta össze :)
6/6 anonim válasza:
Szerintem 18-nak rosszabb lenni mint 17-nek. Azon felül hogy vehetsz cigit meg piát, szinte csak hátránya van. Mindenért felelősségre vonhatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!