Miért moralizálunk és beszélünk emberi jogokról pl tömeggyilkosok esetében?
Ugye az orosz terrortámadás egyik elkövetőjének levágták a fülét és elvileg megetették vele.
És láttam több olyan Twitter posztot amiben azt taglalják hogy mennyire barbár, középkori dolog ez.
Persze, ez nem kétség. Viszont miért kell mindig ez a morális felülkerekedés ilyen szörnyetegek esetében.
Értem én hogy ,,szemet szemért és a világ megvakul” meg az Újszövetségi irgalmasság és nem az Ószövetségi megtorlás.
De miért olyan nagy bűn a társadalom részéről ha igenis igazságot akar osztani, hogy igen is látni akarja szenvedni ezt a nyomorultat?
"nem, nem igaz. Az előző commentemben pont leírtam miért nem"
Ok, igazad van, átfogalmazom: szeretném ha a vita nem abba az irányba menne el, hogy vajon egy ártatlanokat gyilkoló terroristának ugyanazok a jogok járnak-e, mint az áldozataiknak. A kérdező ezt a kérdést tette fel, és beszélhetünk is róla, de szerintem egy vége nélküli egymás mellett elbeszéléshez vezet.
Helyette érdemes azon elgondolkozni egy kicsit, hogy ezek a terroristák valószínűleg maguk is éppen úgy gondolták, hogy a szemet szemért alapon joguk van megölni egy rakás embert, hiszen az orosz katonák mondjuk Szíriában megölték az ő szeretteiket. Most az orosz hatóságok a szemet szemért alapon megkínozzák ezeket az embereket, amire az iszlám állam majd levetíti az árva tini gyerekeknek, hogy az oroszok levágják a fülünket.
Az, hogy nem kínzunk embereket, nem vágunk le füleket nem azért van mert a szegény terroristát is meg kell védeni, hanem azért, mert az az alapállapot, hogy az erőszak nem lehet jogos, sem igazságos, SEMMILYEN körülmények között. Ha az erőszak, a bosszú jogszerű magatartás, azzal végső soron pont a terroristáknak adtál igazat, hiszen a maguk szempontjából ők pont ezt csinálták.
Oroszország sajnos egy középkori barbarizmusára büszke allamalakulat
Szégyen, amit az elkövetőkkel művelnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!