Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miből élnek ilyen jól az...

Miből élnek ilyen jól az afro-amerikaiak is az Egyesült Államokban?

Figyelt kérdés

Órákig nézegettem Detroit-ot a Google Street view-n. Egyszerűen nem értettem amit látok. Kerestem hol a gettó, hol vannak a szegény negyedek, de nem találtam. Direkt pécéztem ki Detroit-ot az USA talán legrosszabb hírű nagyvárosát. És valóban sok afro-amerikait láttam, csak volt egy kis bibi, mindegyik full gazdag volt magyar szemmel. Ott az utcákon átlag 20-30 milliós autók vannak (nem az a csúcs.. azaz átlag). A házak pedig olyanok, hogy itthon a felső 10 ezer lakik talán olyan ingatlanban, nem több.

Tehát ott az átlag rasztás hajú feka is száll be a 30 milliós autójába, a kb. 250-300 négyzetméteres, fullos, új építésű tégla háza előtt. Itthon meg még egy ócska Kádárkocka panel is már luxusnak számít, a fiatalok 60-70%-a mamahotelben lakik ráadásul. A gépjárművek az utakon elképesztően öregek, olcsók és szarok.

Azt lehet mondani, hogyha varázsütésre megszűnne minden előítéletem a színes emberek felé amit részben a Fidesz plántált belém évtizedek alatt, akkor azt lehetne mondani az USA-ra, még Detroit-ra is hogy a Kánaán azok alapján hogy az átlag is szemmel láthatóan milyen színvonalon él.

De mégis miből? Mitől ilyen jó a gazdaság? Nem hiszem hogy mindenki bűnöző meg drogkereskedő lenne, mert akkor kinek adnák el a cuccot hogyha mindenki azzal kereskedne?

2024. febr. 20. 21:11
 1/5 anonim ***** válasza:
77%

Pl New Yorkban vannak nagy lakótelepek, ahol kvázi szociális lakásokban élnek, kapnak 500-1000 dollár körüli segélyt és annyiból élnek. Plusz amit összefusiznak. Ezt nem nevezném jólétnek. Más kérdés, h ezeknek a lakásoknak a lakói nem is igen akarnak többet.

Amúgy ha Detriotban nem találtál csóró negyedet, akkor nem kerested eléggé. Ott lesz az, nem is kicsi területen hidd el.

2024. febr. 20. 21:17
 2/5 anonim ***** válasza:
35%

"Tehát ott az átlag rasztás hajú feka is száll be a 30 milliós autójába, a kb. 250-300 négyzetméteres, fullos, új építésű tégla háza előtt."

Aham. Értem. Muhhahhahha...

2024. febr. 20. 21:26
 3/5 anonim ***** válasza:
40%

Detroitnak vannak szegényebb részei is, sőt vannak nagyon lepusztuló elnéptelenedő részek is. Új házak nem igazán vannak, a legtöbb az 50-es, 60-as, 70-es években épült. Viszonylag nagyok a házak az USA-ban, ott ez a megszokott. Az autók sem olyan drágák, nincs 30 milliós az átlag, újonnan sem volt annyi. És valószínűleg a többség használtat vesz. Az autózás viszont alap, az Amerikában mindenki számára elérhető.

Az etnikai elkülönülés is éles. Detroit szomszéd önkormányzatai pl. Fraser, Birmingham... már inkább fehér etnikumú, a középosztály kiment a kertvárosokba, ezek szemmel láthatóan jobb módú környékek.

Amerika a világ egyik leggazdagabb országa, magasak a keresetek, ezért van, hogy magyar szemmel az ország elmaradott részei is gazdagnak tűnnek. Az amerikai átlaghoz képest 20-30%-kal alacsonyabb fizetések is kelet-európai viszonylatban mesések.

De ha megnézed a magyar elmaradottabb vidéki városokat, Ózd, Salgótarján, ott is van sok viszonylag nagy ház és a magyarországi cigányok is Indiához, Bangladeshez képest nagyon jól élnek. Az itteni alacsony jövedelem Dél-Ázsiában már középosztálynak, felső-középosztálynak számít.

2024. febr. 21. 00:22
 4/5 anonim ***** válasza:
Mo-t a világ leggazdagabb országával hasonlítani? Jártam pár helyen. Oroszország, Bulgária, Tunézia, Egyiptom, Nyugat Eu. Olyan xar utakat mint a fővárosban vannak sehol nem láttam. Zürich Haupt Banhof után a Keletiben kiszállni. Szó szerin sírtam. Ugyan ez az érzés Kloten, Ferihegy viszonylatban. De egy egyiptomi repülőtér is sokkal jobban néz ki. Az érzés amikor 300km/h fölött csendben suhan a vonat München és Nürnberg között. Utána pedig felszálsz a HÉV-re Gödöllő felé.... Kerékpározol, kerékpárúton a Majna parton. Annyit sétálsz a tengerparton Spanyolországban amennyit akarsz, mert nem parcellázzák ki a vízpartot. Azon a parton nem fogsz sétálni. Fizetős tengerparti strand hol van? Én még nem láttam. Tó partit sem csak MO-n és Ausztiában. Németországban pl. elképzelhetetlen hogy pénzt kérjenek érte.
2024. febr. 21. 05:02
 5/5 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
54%

Az amerikai átlagfizetés durván havi 5000 USD jelenleg.

A magyar 1200 USD.

A feketék nagyja meg ugyanúgy dolgozik, mint a fehérek, nem ám gettókban él mind.

2024. febr. 21. 05:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!