Hogy lehet, hogy Amerikában minden üzlet nyitva és az
alkalmazottak meg vannak becsülve és fizetve és 8 órára
vannak bejelentve? Mi a titok? Itt van olyan munkahely, ahol
közlik,hogy 1 évig nem jelentenek be. Mi folyik itt?
Tessék az illetékeseket tájékoztatni.
Hagyjuk a mesét Amerikáról. 😂
febr. 14. 09:46
2/8 A kérdező kommentje:
Nem élek ott, csak azt látom, hogy aki dolgozik az boldog és boldogul. Persze ne a drogosokat nézzük, abból itt is van bőven. Tény, hogy van lehetőség elhelyezkedni. Itt már nincs. Nincs annyi üzlet, gyár, ahova a sok bevándorló és a munkanélküli magyar elhelyezkedjen. Vagyis a bevándorlók el tudnak helyezkedni, csak a magyar nem. Akkor valami ott mégis működik! Sokan ledolgoztak 40 évet és semmijük sincs és ez nem az állampolgár hibája, hanem a rendszeré. Azokat kellene megbecsülni, akik a háború után két kézzel építették fel a városokat. Persze, csak a bevándorlók az elsők. Láttam olyan céget, akik U.-nok és már egy üzletet nyitottak. Miből? Kérdezem? Állami támogatásból? Mi is megtennénk, ha lenne miből!
Amerikában sem lehet már nagyon jól megélni alacsony képzettséget igénylő munkából. Emellett vegyük azt is figyelembe, hogy sok ember másodállást is kénytelen vállalni, hogy törlessze a hiteleit, amit az ottani fogyasztói kultúra gerjeszt. És akkor az egészségügy, oktatás, fizetett szabadság kérdését nem is említettem, amik szintén lassan csak a gazdagok kiváltsága.
febr. 14. 10:47
4/8 A kérdező kommentje:
De már itt is ! Elmentem egy állásinterjúra és azt mondták, ha betegállományba kerülök, azt a szabadságomból fogják levonni. Akkor mennyivel rosszabb Amerika? Ott legalább nincs ÁFA az élelmiszereken, hogy ne éhezzenek az emberek.Akkor valami ott és mégis jobban működik!
Amerikaban pincerkent a minimalber 2.13 dollar
Az havi szinten brutto 134 ezer forint
Nemcsoda hogy a pincerek ott annyira szemtelenek a borravaloval.
Egyszer egy pincer rairta nekem a borravalo osszeget is a szamlamra
A masik helyen panaszt tettem az ehetetlen etel miatt, a pincer nem hozott masikat es a meg fel is szamolta es fel volt haborodva, hogy nem kapott borravalot.
febr. 14. 13:53
#4 tudod mennyi szabadsaga van egy atlagos pincernek amerikaban?
5-10 nap evente
Most mar talan betegbiztositasa van az obamacare-nek koszonhetoen, de pl. az anyak tudod mennyi fizetett szulesi szabadsagot kapnak?
Semmit. Egy centet nem kotelezo fizetni.
febr. 14. 14:00
7/8 A kérdező kommentje:
Akkor miért szülnek annyi gyereket a szegénységben élő nők?
nincs hozzaferesuk megfizetheto fogamzasgatlo szerekhez
nem is tudjak, hogy lehetne vedekezni
abortusz draga es korlatozott
stb
febr. 14. 16:26
Kapcsolódó kérdések: