Nácik, szélsőjobbosok (vagy aki ért a témához), ezt meg tudná válaszolni?
Szóval, a nácik szerint minden a genetikából ered, a vérből, és azért rosszak a zsidók/cigányok.
Szerintem azt ők se tagadják, hogy azért valamennyi normális zsidó/cigány létezik (ha kevés is)
De akkor hogyan lehet ez, ha minden a genetikábol ered? Ha páran mégis normalisak?
Tehát ha egy cigány gyereket egy fehér család örökbefogad, akkor az lehet normális is. Mégse változik a vére.
És ha zsidó apám van és gój anyám?
17: Mutattam cikkeket, amik az Etióp zsidók elleni diszkriminációról szólnak. "Zsidó oldalakat" nem ismerek, mint ahogy kurucot sem olvasok; Izrael-kritikus zsidókat, izraelieket kellene erről megkérdezned. Rendszerszintű rasszizmus nincs az Etióp zsidókkal szemben, mint írtam, a gyakorlatban valósul meg. Nagyon furcsa lenne, ha lenne egyetlen ország, vagy vallás is a földön, ami nem fekete többségű, és nincs senkinek faji előítélete a feketékkel szemben. Az USA-ban sincs rendszerszintű rasszizmus, rendőrségi eljáráskor vannak gondok a gyakorlatban. Van rendszerszintű rasszizmus (megkülönböztetés) az Arabokkal szemben Izraelben, ez megnyilvánul abban, hogy ellenőrzőpontok vannak, sok városrész "csak zsidóknak" van fenntartva.
20: Izraeli állampolgársághoz kell a zsidó felmenő. A betérés diszkriminatív, mert rendkívül nehéz: egy rabbi köteles többször elutasítani a betéréssel próbálkozót, ez a protokoll része; azzal kezdik, hogy olvass el jó pár vaskos könyvet, és gyere vissza. Nem lehetetlen, de lehet, hogy egyszerűbb egy BA-diplomát szerezni akkor már, igen nehéz a belépési küszöb, míg ha valaki zsidó anyával rendelkezik, még akkor is zsidónak számít, ha más vallást követ, vagy ateista, bármikor visszatérhet a fent leírt egrecíroztató vizsga nélkül. Ebben áll a diszkrimináció.
Úgy tudom a géreket is megkülönböztetik a származásukban zsidóktól.
"Mutattam cikkeket, amik az Etióp zsidók elleni diszkriminációról szólnak."
Én meg tudok mutatni olyan cikket ahol Béla diszkriminálja Károlyt, ebből az következik hogy Magyarországon a magyarokat etnikai alapon diszkriminálják? Nem következik ez. Arról van szó, hogy minden országban vannak buta emberek és ebből nem kell leáltalánosítani az egész társadalmat ahogy te csinálod.
"Az USA-ban sincs rendszerszintű rasszizmus, rendőrségi eljáráskor vannak gondok a gyakorlatban."
Az USA-ban azért alakult ki hogy egy rendőrnek gyanúsabb a fekete, mert nagyon az a tapasztalat, hogy a feketékkel van számarányosan a legtöbb gond, ahogy nálunk a romákkal. Ha te is amerikai rendőr lennél és 5 életveszélyes helyzetből 4 feketékkel lenne, akkor te is sokkal óvatosabban járnál el velük.
"A betérés diszkriminatív, mert rendkívül nehéz: egy rabbi köteles többször elutasítani a betéréssel próbálkozót, ez a protokoll része; azzal kezdik, hogy olvass el jó pár vaskos könyvet, és gyere vissza. Nem lehetetlen, de lehet, hogy egyszerűbb egy BA-diplomát szerezni akkor már, igen nehéz a belépési küszöb, míg ha valaki zsidó anyával rendelkezik, még akkor is zsidónak számít, ha más vallást követ, vagy ateista, bármikor visszatérhet a fent leírt egrecíroztató vizsga nélkül. Ebben áll a diszkrimináció."
Ez nem diszkrimináció, ha zsidó akarsz lenni, szerintem jogos elvárás hogy legyen róla fogalmad, vallásilag, kulturálisan, stb és hogy járjál közösségbe. Ezt nem osztogatják fűnek fának, mert annak semmi értelme és a rabbi nem köteles direkt szívatni a betéréssel próbálkozót, ekkora hülyeséget már rég hallottam.
24: Én nem általánosítom az egész társadalmat, nem állítottam, hogy az izraeli társadalom rasszista, csak annyit állítottam, hogy nem kevésbé rasszista, mint más társadalom. Azt állítani, hogy BÁRMELY társadalom körében "nincs faji gondolkodás", tévedés.
Ha nem is a Magyarokat, de például egyebek mellett a fehéreket diszkriminálják nálunk is, Amerikában is az egyetemi felvételkor, pontosan úgy, ahogy a Horthy-rendszerben hozott Numerus Clausus. A pozitív diszkrimináció semmiben sem különbözik a negatívtól, mivel az egyetemi férőhelyek száma, és a jelentkezők száma adott; az egyik csoport pozitív diszkriminációja a többi negatív diszkriminációja, és viszont.
A diszkrimináció szó jelentése: megkülönböztetés. Különböző mérce vonatkozik a született, és a betérni szándékozó zsidók vallási tudására. Jogosnak lehet jogos, de attól még diszkrimináció, azaz: megkülönböztetés.
26# Jó akkor lenne egy kérdésem. Tegyük fel te vagy Magyarország miniszterelnöke, és jelentkezne mondjuk 15 millió afrikai a Száhel Övezetből hogy magyar állampolgárságot szeretne és lakhatást Magyarországon, és ezt mindenféle feltételek nélkül, mit mondanál erre?
Ha azt mondod nem, akkor a logikád alapján te is diszkriminatív vagy.
28: Persze, hogy diszkriminatív vagyok! Mint írtam, minden ember és minden nemzet alapból az, ennek nem kéne pejoratív jelzőnek lennie, mint amivé a PC/woke szervezetek és a mainstream média teszi! A normális emberi működés része a diszkrimináció, csak a jogvédelmet szélsőségesen értelmező szervezetek mossák össze a gyűlölettel, csakúgy, mint az Izrael-kritikát az antiszemitizmussal. Korunkban szokás tagadni az alapvető emberi ösztönöket, a jelen diszkusszió tárgyát képező törzsi ösztönöket csakúgy, mint akár azt az egyszerű biológiai tényt, hogy 2 biológiai nem létezik: féri és nő.
Egyébként jött már jó pár millió migráns Afrikából Európába, és az USA-ban is teljesen nyitva vannak a határok jelenleg Mexikóban, már Biden is lezárná. A Kádár rendszerben volt értelmes migrációs politika Magyarországon, mértékkel jöttek fekete egyetemisták, tanulni. Most Magyarországra nem jönnek ugyan, de csak azért, mert még Európa a céljuk. Jelenleg Magyarország átjáróház, a kormány csak szavakban tesz ellene, a TASZ elítéli azokat akik igyekeznek elfogni az illegális határátlépőket, a migrációt ellenzők mindenhol rasszistának vannak bélyegezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!