Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Amikor a transznemű emberekről...

Amikor a transznemű emberekről szól a közbeszéd, politika, miért csak a transz nőkről van szó?

Figyelt kérdés
A transznemű férfiakat soha senki sem említi, nincs vita azon, hogy férfiak-e vagy sem. Mi lehet ennek az oka, hogy csak a transz nők nőisége képezi vita tárgyát?

2023. dec. 26. 20:47
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
0%

"De ha az az indoklás, hogy a transz nők nem nők, akkor az igenis transzfóbia."

Te facsarod ki azzal hogy mindenképpen valami negatív felhangot és címkét akarsz társítani arra ahhoz aki nem tart nőnek egy transz "nőt".

Te le szeretnéd egyszerűsíteni arra hogy valaki pl nem szereti a fekete vagy kínai vagy akármilyen nőket. Ettől függetlenül ők valóban nők még ha nem is az esetem. De miért kellene hazudozni hogy transz nőket nem szeretem ha egyszer az én olvasatomban nem nők?

Ennyi erővel akkor aki ezért számon kér engem az meg heterofób.

2024. jan. 1. 15:51
 22/27 A kérdező kommentje:

"De miért kellene hazudozni hogy transz nőket nem szeretem ha egyszer az én olvasatomban nem nők?"

Nem kell hazudni, csak akkor fogadjátok el a következményeket. Pl, hogy annak neveznek, amik vagytok, valóságtagadóknak és transzfóboknak.

De ahogy látom, meg is van végül a válasz, a férfi törékenység az oka, hogy mindig a transz nőket üldözik.

"Ennyi erővel akkor aki ezért számon kér engem az meg heterofób."

Inkább intellektuális fegyvertelenfób. Nem azért nem értek egyet veled, mert hetero vagy, hanem mert gyűlöletből és valóságtagadásból hozod meg a döntéseid arról, hogy szerinted ki a nő.

2024. jan. 1. 15:57
 23/27 anonim ***** válasza:
24%
Tehát ha szerintem egy transz nő nem nő akkor ez mindenképpen gyűlölet hiába gondolom ezt? Gondoljam át jobban és hazudjam azt hogy szerintem ők valódi nők? Neked fogalmad sincsen mi a gyűlölet meg az üldözés. A gyűlölet az ha valakinek rosszat akarsz pl direkt az orra alá dörgölöd ha kérdezték ha nem hogy ő nem nő. Ilyent nem csinál egy normális ember mert nem akar fájdalmat okozni a másiknak. Ellenben ha konkrétan ez a téma merül fel vagy dobja fel valaki akkor nem fogok csak azért hazudozni valamiről amiről teljesen mást gondolok. Ha olyan közösségben vagyok ahol tudom hogy érzékenyen érint valakit akkor maximum azt mondom én nem akarok véleményt alkotni itt ebben a témában vagy simán csak hallgatok. Ettől mert te ezredszer is leírod hogy én "valóságtagadok" még nem lesz igazad és legfőképp nem vagy erkölcsileg vagy intellektuálisan felettem. Ha már annyira az intellektualitassal jössz akkor kicsit gondolj már bele abba hogy én felőlem te nem vagy valóságtagadó azért mert ellentétes véleményed van erről a témáról mert szerintem neked jogod van ehhez a véleményedhez. Ellenben te egyből egy szar embernek könyveled el azt aki nem ért veled ebben egyet. Közben meg hidd el hogy mindkét oldalon nálam és nálad is sokkal okosabb, műveltebb és értelmesebb emberek vitatkoznak ezen nap mint nap a világban.
2024. jan. 1. 16:15
 24/27 A kérdező kommentje:

Ez a komment érdemtelen válaszra, egy mondatot kivéve:

"Ha már annyira az intellektualitassal jössz akkor kicsit gondolj már bele abba hogy én felőlem te nem vagy valóságtagadó azért mert ellentétes véleményed van erről a témáról mert szerintem neked jogod van ehhez a véleményedhez."

Itt a gond, nem vagy képes megérteni, hogy itt nem eltérő vélemények vannak. Vagy van a valóság elfogadása, vagy nincs. Lehet az a véleményed, hogy tudsz repülni, attól még nem tudsz, ez a valóság.

2024. jan. 1. 16:20
 25/27 anonim ***** válasza:
29%
Oké, akkor kérlek definiáld a nő fogalmát!
2024. jan. 1. 17:43
 26/27 anonim ***** válasza:
0%

"

Itt a gond, nem vagy képes megérteni, hogy itt nem eltérő vélemények vannak. Vagy van a valóság elfogadása, vagy nincs. Lehet az a véleményed, hogy tudsz repülni, attól még nem tudsz, ez a valóság."

Semmi baj nem kell akkor válaszolnod ha derogál. Így is értelek. Lényegében szerinted a transz nők is nők akik meg nem így gondolják azok gyűlölködnek és valóságtagadók. Semmi baj nincsen ezzel, de előre láthatóan amíg ennyire sarkos a véleményed és mindenki mást kvázi hülyének titulalsz aki nem így gondolja addig hagylak a saját magad kis buborék univerzumában létezni, úgysem akarsz elő bújni onnan. Engem meg nem zavar, nincsen teendő. :)

2024. jan. 1. 18:57
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez a hímsovinizmusra vezethető vissza:

A nőies dolgok mindig le lesznek nézve, a férfias dolgok dicsőítve. Ha egy nő férfi akar lenni, az oké, mert persze hogy a legszuperebb nem akar lenni... :D De ha egy férfi nőként él az fúj, mert ugyan miét dobná el a férfiasságát, ami a legjobb dolog a világon.

Ugyanez a hülyeség miatt vannak a meleg férfiak lenézve, de a leszbikusok nem.

2024. jan. 25. 17:02
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!