Magyarországon szeretnek az emberek "ügyeskedni"?
Valamennyire politikai kérdés is ez.
Van egy kolléganőm, akinek van 3 gyereke.A legidősebb nemrég diplomázott.
Egy csapatépítőn a kolléganőnknek, pár ital után megeredt a nyelve és bevallotta, hogy a fiának nagyon nem ment 1-2 tantárgy, annyi egyest szedett össze, azokból a tárgyakból,hogy majdnem megszüntették a jogviszonyát.Ő fogta, keresett egy másik egyetemistát, akinek fizetett nem keveset és vele elcsalták azokat a tárgyakat.Egyébként, matematikáról van szó.
Kérdeztük tőle, nem-e zavarja ez, vagy a gyereket?Azt mondja, nem " a gyereknek kellett egy diploma, én meg szerettem volna, ha valami jól kinézőt tesz le", így rakott gazdaságit diplomát.
A legrosszabb, hogy emiatt öröklődik generációkon át ez a kiskapuzás, ügyeskedés.A gyereke azt látta tőle,hogy nem csak,hogy bátorította a csalásra, még ő szervezte meg ő fizette a segítőt.
#8-nak:
Hála istennek, nekünk eszünkbe jutott. De most képzeld el:
Már hónapok óta ment a híradásokban hogy lángolnak a kutak, és mindig újabb hírek érkeztek, hogy ilyen-olyan-amolyan technikákkal próbálják meg az oltást, aminek a kifejlesztése x millió dollárba került, és persze nem, vagy nagyon rossz hatásfokkal működött.
Erre jött egy Magyar, és józan paraszti ésszel megáldva úgy gondolta, hogy ha valami úgy ég mint egy gyertya, akkor azt el kell fújni, és filléres cuccokkal el is fújta. Kész bexarás volt.
De eszembe jutott, amit egy taxis haverom mesélt. A 90'-es években valamelyik nagyobb taxis társaság vezetése hallotta, hogy a németországi taxikban olyan órákat használnak amit a taxis nem tud megbuherálni, hogy átverje az utast. Rendeltek belőle, és rendszeresítették.
Itt, Magyar-honban, "élt" 3 hónapot. XD Ennyi idő kellett a taxisoknak, hogy kitalálják a "gyógyszerét".
Én is röhögnék rajta, ha közben nem gondolnék arra, már mindent ügyeskedéssel akarunk megoldani, úgy belénk ivódott... honnan van ez? Biztos létezik egy kiindulási pontja.
#12-nek:
Szerintem ez csak átlagon felüli találékonyság és intelligencia, amit egyszerűen rosszra használunk.
#13-nak:
A te példád is eszembe juttatott valamit:
Kb 500.000-1.000.000 forint/hó, ha kisebb letöltendő szabadságvesztésre ítélnek, és bér-ülőt keresel.
Ahogy többen is ebben az országban. És tutira minden szinten jelen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!