Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért megy a cirkusz azon,...

Miért megy a cirkusz azon, hogy Budapesten visszaállítják a listás választási rendszert?

Figyelt kérdés
Eddig az volt a baj, hogy nem így van.
2023. dec. 12. 19:07
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
14%
Én nem cirkuszoltam miatta.
2023. dec. 12. 19:08
 2/19 anonim ***** válasza:
12%
Az ellenzék mindig cirkuszol, akármi van. Mostanában már azért is cirkuszol, ha a kormánypártiak támogatnak egy ellenzéki javaslatot XD
2023. dec. 12. 19:12
 3/19 anonim ***** válasza:
95%
Nekem az a vicces, hogy csak Budapesten, mert a többi városban ez kedvezőtlen lenne a Fideszre :D
2023. dec. 12. 19:13
 4/19 anonim ***** válasza:
0%
Mi az a D?
2023. dec. 12. 19:14
 5/19 A kérdező kommentje:

Nem tudom, én tényleg nem értem.

Miért kedvező a Fidesznek a visszaállítás?

Eddig az volt a baj, hogy átírták.

2023. dec. 12. 19:14
 6/19 anonim ***** válasza:
92%

Csak Budapesten állítják vissza ?

Vidéken nem?

2023. dec. 12. 19:18
 7/19 anonim ***** válasza:
76%
Pesten így is úgy is Gergely nyer, a Fidesznek az ukránellenességèvel nincs esèlye.
2023. dec. 12. 19:20
 8/19 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, az a baj vele, hogy a kormánynak mindig választások előtt jut eszébe változtatni rajta, az éppen aktuális támogatottságának megfelelően.

Amikor a támogatottsága nagyobb volt, akkor a listás rendszer nem kedvezett nekik, így átírták. Most, amikor alacsonyabb a támogatottságuk, a listás kedvez nekik, így ezt választották. Ezt úgy nevezik, hogy hatalommal való visszaélés.

Országosan is igazságosabb lenne a listás rendszer, azt miért nem állítják vissza? Gondolkodj el rajta.

2023. dec. 12. 19:31
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem félévvel korábban kéne átírni. Ha jövő ősszel írjak át, senkinek se lett volna baja vele. De ez tényleg hatalommal való visszaélés, hogy közvetlenül választás előtt írják át a szabályokat
2023. dec. 12. 20:01
 10/19 anonim ***** válasza:
85%

Az a baj vele, hogy választási szabályokat nem 6 hónappal egy választás előtt szokás átírni, hanem közvetlenül utána.

"Miért kedvező a Fidesznek a visszaállítás?"

Mert azt gondolják, hogy listán tudnak fidesz + migatyánk + lefizett álellenzéki többséget szerezni a Fővárosi Közgyűlésben és így mindent leszavazni, amit Karácsony szeretne.

2023. dec. 12. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!