Miért megy a cirkusz azon, hogy Budapesten visszaállítják a listás választási rendszert?
Nem tudom, én tényleg nem értem.
Miért kedvező a Fidesznek a visszaállítás?
Eddig az volt a baj, hogy átírták.
Csak Budapesten állítják vissza ?
Vidéken nem?
Kérdező, az a baj vele, hogy a kormánynak mindig választások előtt jut eszébe változtatni rajta, az éppen aktuális támogatottságának megfelelően.
Amikor a támogatottsága nagyobb volt, akkor a listás rendszer nem kedvezett nekik, így átírták. Most, amikor alacsonyabb a támogatottságuk, a listás kedvez nekik, így ezt választották. Ezt úgy nevezik, hogy hatalommal való visszaélés.
Országosan is igazságosabb lenne a listás rendszer, azt miért nem állítják vissza? Gondolkodj el rajta.
Az a baj vele, hogy választási szabályokat nem 6 hónappal egy választás előtt szokás átírni, hanem közvetlenül utána.
"Miért kedvező a Fidesznek a visszaállítás?"
Mert azt gondolják, hogy listán tudnak fidesz + migatyánk + lefizett álellenzéki többséget szerezni a Fővárosi Közgyűlésben és így mindent leszavazni, amit Karácsony szeretne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!