Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Már a NER politikai kultúrájáb...

Már a NER politikai kultúrájában szocializálódtál?

Figyelt kérdés

Aki fiatal, annak nincsenek saját tapasztalatai a korábbi politikai kultúráról, érdemben csak közvetetten ismerik a NER előtti világot. Kíváncsi vagyok, hányan vannak ilyenek, és hova jutottak.

(Nyilván kivétel, aki külföldön nőtt fel.)

2023. nov. 11. 20:53
A kérdező szavazást indított:
Az 1990-es évek második felében vagy később születtem, NINCS különösebb problémám a jelenlegi politikai kultúrával
Az 1990-es évek második felében vagy később születtem, VAN érdemi problémám a jelenlegi politikai kultúrával
Az 1990-es évek második fele előtt születtem, NINCS különösebb problémám a jelenlegi politikai kultúrával
Az 1990-es évek második fele előtt születtem, VAN érdemi problémám a jelenlegi politikai kultúrával
más:
11 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
34%

Én fiatal vagyok.

Csak MC Isti a király 💪😊

2023. nov. 11. 20:54
 2/9 anonim ***** válasza:
40%
Én öreg komcsi vagyok. Jóval 90 előtt születtem. Éljenek a vörösök, proletárok!
2023. nov. 11. 21:01
 3/9 anonim ***** válasza:
40%
Orbán Viktor Kádár János reinkarnációja. Ő a mi vezérünk!
2023. nov. 11. 21:08
 4/9 anonim ***** válasza:
29%

Én a 90-es években születtem.

Én jobban tartom (egy fokkal) a 2010 utáni Magyarországot, mint a 2010 előttit.Én abban voltam gyerek,de nem igazán voltak pozitív élményem, illetve véleményem róla.

Úgy látom, most jobban élnek az emberek, a szüleim is.

Nekem például pozitív volt, hogy vezettek be kamatmentes diákhitelt, amivel élni is tudtam.

Autóipari multicégnél dolgozok beszerzési osztályon.Vagy, mire kíváncsi,hogy ki hova jutott?

2023. nov. 11. 21:09
 5/9 anonim ***** válasza:
35%

Öreg vagyok már, a '90-es években voltam egyetemista, majd fiatal szülő.

Átéltem a rendszerváltás előtti időket, a rendszerváltás után már szavazhattam éppen - rosszul, okultam belőle. Láttam mit csináltak Hornék a Bokros csomaggal, milyen volt a privatizáció amikor kijátszották az állami vagyont haveroknak, multiknak. Megszenvedtem szüleimen keresztül az akkori 1 millió munkahely megszűnést.

Aztán épp első gyerekünkkel jól jött az első Orbán kormány családpolitikája, a gazdaság élénkítése, majd nagy csalódás volt amikor visszajöhettek a ballibek és azonnal mindent elvettek, leállítottak és ami még maradt az eladtak. szörnyű volt látni hogy rombolják le a magyar gazdaságot, milyen károkat okoznak az országnak, az embereknek.

2010 után meglepő volt hogy sikerült Orbánéknak amiket igértek és újra meg újra megleptek, amikor kiderült, hogy a döntéseiknek volt értelme, igazuk lett sok mindenben.

Persze ők sem tökéletesek, rengeteg olyan dolog volt ebben a 13 évben is amit én nem tettem volna vagy másképp csináltam volna ha rajtam múlik és van sok baromságuk nekik is.

Mivel most már több, mint 20 éve figyelem a politikát és a történéseket, nagyon rossz látni mennyien vannak akik vagy nem akarnak visszaemlékezni arra mi is történt korábban az ő életükkel is vagy nem akarnak utána nézni annak mi volt amikor még ők nem kerültek bele, hisz fiatalok, gyerekek voltak. Inkább felülnek a propagandának és hisznek kártékony politikusoknak, akik korábban már hazudtak, loptak, csaltak és ártottak eleget ennek az országnak, mivel könnyebb a vesszen a zorbánozás, mint használni az internetet és megnézni mi volt valójában.

2023. nov. 11. 21:21
 6/9 anonim ***** válasza:
19%
Soros György uszítja őket Orbán ellen. Nagyon rafkós még 93 évesen is veszélyes ellenfél
2023. nov. 11. 21:24
 7/9 A kérdező kommentje:

ma 21:09

Köszi az élményeket, de politikai kultúrára vagyok elsősorban kíváncsi, nem az életszínvonalra :)

2023. nov. 11. 21:24
 8/9 anonim ***** válasza:
74%

Éna 70 es évek szülötte vagyok.

És ámulva nézem ahogy visszajött a Kádár-rendszer, csak lebutitottabb fideszes verzióban

Ugyanis akkor is az Oroszok bránerét kényeztették, de akkor muszáj volt, Most meg ugye nem kéne...

Aztán ott vannak ezek az anti demokratikus dolgok amik akkor is megvoltak, de most lehetne másokra szavazni de az öregeket bezombiztatták, a fiatalok meg nem mennek el szavazni, sőt sokan inkább még az országból is elmennek.

Na meg itt a korrupció, A Kádárék alatt is volt, a tsz ből lopkodtáka féldisznót, a gyárakból a szerszámokat, amolyan társadalmi összefogás szerint mindenki tessék lássék modon de módjáva.

Most meg 1000 mulliárdonként veszti el a közpénz a közpénz jellegét, tehát a korrupció is egészen túl fejlödött a Kádár rendszer óta.

Na és akkor vegyük azt ami viszont nagyon komolyan megvolt a Kádár rendszerben... szociális háló, megfelelő minőségű egészségügy, oktatás, egyébb szociális támogatások, mint megfizethető lakhatás, támogatott kultura(és még szbadabb is volt mint most az a dúrva) létbiztonság volt.

Most meg mint valami modernkori rabszolgadroid, bejárunk dolgozni, annyit keresünk ami pont arra elég hogy ne az utcán kelljen csövezni, meg legyen mit enni.

És amit már emlitettem aza legdúrvább abban ami ma magyarországon van... Hogy ez ellen simán lehetne tenni, egyszerüen nem kéne Orbánra szvazni, de erre sem képes a magyar társadalom.

A fiatalok szerepe ebben nagyon komolyan jelen van, a fiatalok(35 alattiak) egyszerüen nem politizálnak, nem járnak választásokra, csaka facebook és egyebek érdeklik. És végig nézik ahogy a mai megtévesztett vénemberek a haláluk előtt még jól megszavazzák Orbánt és megyünk mind együtt a szakadékba.

Ugy hogy a fiatalokról nekem nagyon rossz a véleményem!

Az öregekről is meg vana véleményem, de őket a korukból fakadóan is könnyebb megvezetni, félrevezetni, bezombítani. Megy is ezerrel az ő butításuk. Tulajdonképpen emiatt tud nyernia fidesz.... az öeregebbek butítása+ a fiatalok enerváltsága, nem törödömsége!

2023. nov. 11. 21:53
 9/9 anonim ***** válasza:
60%

"Mivel most már több, mint 20 éve figyelem a politikát és a történéseket, nagyon rossz látni mennyien vannak akik vagy nem akarnak visszaemlékezni arra mi is történt korábban az ő életükkel is vagy nem akarnak utána nézni annak mi volt amikor még ők nem kerültek bele, hisz fiatalok, gyerekek voltak. Inkább felülnek a propagandának és hisznek kártékony politikusoknak, akik korábban már hazudtak, loptak, csaltak és ártottak eleget ennek az országnak, mivel könnyebb a vesszen a zorbánozás, mint használni az internetet és megnézni mi volt valójában."

+1

Teljes mértékben egyetértek.

Elég csak megnézni ezt az oldalt is.

(egy nem fideszes)

2023. nov. 11. 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!