Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mire ez a vásárlási korlátozás...

Mire ez a vásárlási korlátozás a boltokban? (Többi lent.)

Figyelt kérdés

2023. nov. 10. 17:10
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
56%
Magyarorszag elore megy, nem hatra! 😀
2023. nov. 10. 18:56
 12/23 anonim ***** válasza:
18%
Nos, ez a boltok saját döntése, és semmi köze a kormányhoz. Nyilván a többi vásárló érdekét nézik, akik nem akarnak szívni amiatt, mert egy hülye vagy bepánikol és vásárlási lázba kezd, vagy hátsó szándékai vannak az áruval. (Spekuláció, felhalmozás, ipari felhasználás stb) Nem világos, miért kéne egy háztartásnak egy nap 3 liter olajat vennie.
2023. nov. 10. 21:21
 13/23 anonim ***** válasza:
37%
Például mert ott a csík a fritőzön okoska
2023. nov. 10. 21:24
 14/23 anonim ***** válasza:

13: egy normál háztartási olajsütőbe kevesebb mint 2 liter olaj kell, ami 4 emberre készíti el az ételt.

[link]

2023. nov. 10. 21:29
 15/23 anonim ***** válasza:
Oké, én lomiztam az enyémet egy ötösért, az 3-4 litert benyel, de legalább van bőven cucc benne, egyetlen körben. Nem mindenki szeret több körben szarakodni, másra való az élet. Szűröm az olajat elég szigorúan, és óvatos vagyok a hőmérséklettel, meg persze nem gyakran veszem elő, néha ránktör, meg van, hogy összejövünk többen, olyankor sokat könnyít. Néhány kör után azért lehet érezni a gondosan szűrt olajon is, hogy már nem elég pótolgatni hozzá, full csereérett. És akkor van ez a másik szerencsétlenkedés, ha már az elsőt elkerülte az ember, hogy lehet kétfelé pakolászni, mert megy a kétliterezés a legvidámabb barakkban.
2023. nov. 10. 21:54
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

#12 Pont azért, mint pl 6-8 liter tej. Mert nem 1 napra vásárol be, hanem 1 hétre.

Mi is hétvégi nagybevásárlást szoktunk csinálni a tartós dolgokból. Ha pedig valami akciós és tényleg megéri, akkor méginkább többet veszek.

2023. nov. 11. 05:55
 17/23 A kérdező kommentje:

12: " miért kéne egy háztartásnak egy nap 3 liter olajat vennie."

Nem veszek mindennap 3 litert, leírtam, először is akciós volt, a fritőzben ideje volt olajat cserélni, ha 1,5 liter megy bele, akkor is kell 2 egyliteres flakon, utólag is kell töltögetni bele. A 3. olaj meg általános főzéshez kellett, mert az is fogyóban volt. Az általad felsorolt "alantas" célokra nem 3 olajat akarna valaki venni, hanem 30-at.

14: " egy normál háztartási olajsütőbe kevesebb mint 2 liter olaj kell"

De 1,8 l olajat nem árulnak. Ahhoz is 2 litert kell megvenni. Egyébként, még aznap le kellett mennem még egyszer a boltba, mert tejet elfelejtettem venni. Megvettem a 3. liter olajat is, úgy, hogy ugyanott volt a bolt, mintha 3 órával azelőtt vettem volna meg.

2023. nov. 12. 13:03
 18/23 A kérdező kommentje:

12: "ez a boltok saját döntése, és semmi köze a kormányhoz."

Valahol mégis csak lehet köze, mert ugyan régebben sem lehetett "kereskedelmi menyiségben" (10-20-as nagyságrendben) alapélelmiszert vásárolni, erre ott vannak a "cash and carry" áruházak, pl. Metro, ahol egy raklapnyi kristálycukrot is lehet venni, de szerintem az az oka, hogy a kormány demagóg propaganda célokból rákényszeríti a boltokat, hogy adott termékcsoportokból folyamatosan árazzon le meghatározott termékeket (ha jól tudom, 10%-al), és a boltok nem akarnak túl sokat veszíteni ezek bevételein.

2023. nov. 12. 13:11
 19/23 A kérdező kommentje:

12: "Nyilván a többi vásárló érdekét nézik,"

Szerintem a szupermarketek elsősorban eladni akarnak, és nem tételezem fel, hogy a saját érdekeiken kívűl sokat foglalkoznának az enyémmel.

2023. nov. 12. 13:15
 20/23 anonim válasza:
A korlátozásnak az az oka a lenyomott árú termékeknél, hogy a bolt ezt a pl egy liter olajat a beszerzési és a szállítási költségei alatt kell sokszor adnia. Kényszerítik, hogy ennyiért adja, neki ez deficit literenként mondjuk minimum 300 Forint. Ebben a mínuszban a dolgozó bére aki kipakolja vagy a bolt fenntartása nincs is benne.Mivel csődbe menni nem akar korlátozza mennyit vihetsz. Beépíti a többi termék árába a veszteségét amit minden egyes liter olaj árán elvesztett, ezért kerül minden más tavaly február óta 2x 3x annyiba. Egyébként meg a szlovákok innen viszik az olajat. Pl a Tesco parkolóban az 5 fős család létszámonként vette azt az olajat ami által okozott drágulást mi fizetjük ki. Tele volt a csomagtartó mert pár perc eltéréssel hozták ki több alkalommal a megvásárolható mennyiséget. Olyan nagyon azért ne magasztaljuk őket…
2023. nov. 12. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!