Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mire ez a vásárlási korlátozás...

Mire ez a vásárlási korlátozás a boltokban? (Többi lent.)

Figyelt kérdés

2023. nov. 10. 17:10
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
95%
Lent? Hun?
2023. nov. 10. 17:13
 2/23 A kérdező kommentje:
A Sparban akartam venni egy flakon Vénusz étolajat főzéshez, és két flakon Spar sajátmárkás étolajat a fritőzbe. Akciósak voltak, és a pénztárnál azt mmondták, csak két olajat vehetek, az egyik Spar-osat elvették. Milyen piacgazdaság az, ahol nem vehetek egyszerre három olajat? Ilyen még a szocializmusban sem volt. A pénztárosnő, aki látásból ismer, azt mondta: "Úgyis jön holnap." Akkor mire jó az egész, ha holnap megvehetem a harmadikat? Mondtam, nem biztos, hogy jövök, inkább kimegyek Szlovákiába, ott nincesnek ilyen korlátozások. Gondolom, azzal függ őssze, hogy a kormány kényszeríti őket, hogy egy-egy árúcikket olcsóbban adjanak. Miért nem vezetnek be mindjárt jegyrendszert az alapvető élelmiszerekre? Ide jutottunk 89-óta?
2023. nov. 10. 17:17
 3/23 A kérdező kommentje:
#1: Időbe telt beírni.
2023. nov. 10. 17:18
 4/23 anonim ***** válasza:
52%
Te valami buborekban eltel edddig? A covid alatt? A hatosagi aras idoszak alatt?
2023. nov. 10. 17:20
 5/23 anonim ***** válasza:
16%

Ennek az az oka, hogy nem csak te létezel, és másnak is szüksége lehet olajra, ha te három flakonnal veszel, a következö meg 5-tel, akkor a harmadik vásárlónak nem jut egy sem.

Ez egyébként a legtöbb helyen - és nem csak MO-on, hanem NYugaton is - így van!

2023. nov. 10. 17:20
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Én is így jártam.5L-es olajat kerestem.ha jól tudom nem hiánycikk,ennek ellenére nem lehet kapni.úgyhogy vettem 4x1 litert,de külön kellett kifizetnem 2 litert, mintha másik vásárló lennék.
2023. nov. 10. 17:24
 7/23 anonim ***** válasza:
81%
Többek között ezért járok Szlovákiába vásárolni.
2023. nov. 10. 17:24
 8/23 A kérdező kommentje:

#4: Tudtam, hogy van ilyen, de most szembesültem vele. A Covid állítólag már nem probléma.

#5: És az étolaj hiánycikk? Megnézném, hol van ez így nyugaton. (Megjegyzem, nem egyfajta olajból vettem volna hármat, hanem az egyikből egyet, a másikból kettőt.)

2023. nov. 10. 17:25
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Kell az áru a honvédségnek.
2023. nov. 10. 17:26
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Én a tejjel jártam hasonlóképp. Mikor kivezették a hatósági árat, gondoltam végre vehetek, amennyi kell. Pénztárnál mondták, nem, a darabszám az marad. Én is csak kamilláztam, hogy most akkor mi van? Azóta már abban az üzletben lehet venni többet is, de én is azt gondoltam, hagy ennyi erővel bevezethetnék a jegyrendszert is.
2023. nov. 10. 17:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!