Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Normális, hogy október végén...

Normális, hogy október végén Magyarországon délután 22 fok van és rövid ujjú pólóban, egyesek rövidnadrágban szaladgálnak az utcákon, mezőkön? Mit kéne ez ellen tenni mondjuk globálisan éghajlat és zöld politikában? Nem lesz ennek rossz vége?

Figyelt kérdés

2023. okt. 30. 14:07
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
8%
Én örülök neki. Lehetne még melegebb is.
2023. okt. 30. 15:06
 12/24 A kérdező kommentje:
Nem az volt a kérdés hogy örülsz-e. Mert én is szeretem a meleget. Hanem hogy normális ennél az éghajlatnál itthon ebben az időben ilyen meleg?
2023. okt. 30. 15:10
 13/24 anonim ***** válasza:
91%

Hallgattam egy előadást a "visszacsatolási effektusról".

Lényege: a sarki jégrakarók és a gleccserek jelentős olvadása miatt a Föld fény/hő visszaverő képessége jenetősen csökken, ugyanakkor a tengerek sötét felülete nő.

Ez egy önmagát gerjesztő folyamat.

Az emberi co2 kibocsájtás is növeli valamelyest a "melegház hatást", de elhanyagolható a levegőbe jutó természetes metán mellett -felejtsük el a "fingó teheneket"...

2023. okt. 30. 15:12
 14/24 A kérdező kommentje:
Ha majd lesz az emberi fajnak olyan tudása és technológiai ereje hogy bolygókat tud klimatizálni, lakhatóvá tenni és kolonizálni, ha akar, akkor majd elhiszem hogy nem annyira fontos hogy egy bolygónak megőrizze az adott klímáját.
2023. okt. 30. 15:26
 15/24 anonim ***** válasza:
80%
Időszakosan normális, hogy legyenek hőhullámok. A 22 fok sem példa nélküli, sőt. Ami aggasztóbb, az a tendencia. Ha a tengeri áramlatok megváltoznak, annak beláthatatlan következményei lehetnek. Véleményem szerint a világ kormányainak, nagyvállalatainak, de minden egyszerű embernek is felelőssége van abban, hogy ezt megállítsuk. De szerintem nem lehet 8 millárd embert erre rávenni, magától pedig nem fog történni semmi. Erről a Ne nézz fel című film jut eszembe. Eléggé szomorú
2023. okt. 30. 15:31
 16/24 anonim ***** válasza:
82%

Na igen.

Kell még jónéhány 100, vagy ezer év, amíg eljutunk oda, hogy olyan mennyiségű vezérelhető napelemet telepísünk az űrbe, amely megfelelő árnyékot vet a Földre, s egyúttal tiszta energiát is szolgáltat.

2023. okt. 30. 15:46
 17/24 anonim ***** válasza:
63%
Mostanság decemberben, debruárban is elő-előfordul 20 fok napközben sajnos.
2023. okt. 30. 16:09
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
#17 Melyik országban élsz? Mert itt magyarországon nagyon ritka dolog.
2023. okt. 30. 16:32
 19/24 anonim ***** válasza:
74%
Egyáltalán nem normális. Egyéni szinten sajnos nem sokat tudunk tenni, a fő környezetszennyezőket pedig nem érdeklik a következmények. Visszafordítani már nem lehet a folyamatot, ahogy megállítani sem, de lelassítani még lehetne, ha tényleg összefognánk világszinten. Ez persze nem fog megtörténni.
2023. okt. 30. 18:44
 20/24 anonim ***** válasza:
72%
Nekem van ilyen rövidnadrágos ismerősöm, azt hitte kemény kórházban fexik tüdő gyulával!
2023. okt. 30. 20:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!