Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Milyen demokratikus jogállam...

Milyen demokratikus jogállam az,ahol én kötelezően hadrafogható vagyok és háború esetén nem hagyhatom el az országot?

Figyelt kérdés
Megy itt a picsogás az lmt... jogokért,de ezért valahogy senki nem megy tüntetni.

2023. okt. 26. 23:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
91%

"Pont erről beszélek hogy egy elvileg demokratikus országban legyen az is demokratikus"

Az is demokratikus. Hisz az pont azt jelenti, hogy egyenlő jogok és kötelességek illetnek meg mindenkit. Vészhelyzetben a haza védelme is egy ilyen kötelesség.

2023. okt. 27. 12:07
 12/20 A kérdező kommentje:

Igen csak ez egy ugyanolyan nyílt hazugság mint a Mészáros Lölő jelenség,ez a bizonyos "haza",bizonyítsd be hogy nem az,holott sokan sejtik és tudják hogy nem az,kb mint ahogy a rendőrség működik,nyilván nem elsősorban az állampolgárok védelméért van,hanem a karhatalom erőszakszervezete,mindig kell egy magasztos cél.Lőrinc lopására a fideszes új arisztokrácia kiépítését mond,a hatalmasok játszóterénél a "haza" amit védeni kell,az erőszakszervezetnél meg a "rend őrei" a piacképes megfogalmazás.

Amúgy meg demokratikusnak nem az kéne ebben az esetben lennie hogy mindenkire ez vonatkozik,legyen az demokratikus hogy mindenkire (kivéve a katonákat akiket békeidei f@szverésért is fizetnek) eldönthető legyen hogy ki akar meghalni ezért.

2023. okt. 27. 12:13
 13/20 anonim ***** válasza:
53%
Nem, a demokratikus nem azt jelenti, hogy majd az ember eldönti hogy mely kötelességeinek hajlandó eleget tenni és melyekre tojik.
2023. okt. 27. 12:15
 14/20 A kérdező kommentje:
Az életed kötelező kockáztatása menekülési lehetőség esetén demokratikusnak nevezhető?Ez az alapvető szabadságjogokat lábbal tipró diktatúra.
2023. okt. 27. 12:27
 15/20 anonim ***** válasza:
93%
Az nevezhető demokrarikusnak, hogy nem csak rád vonatkoznak ezek a kötelességek, hanem egyenlőképp az ország többi polgárára is. Demokráciaellenes pl olyasmi lenne, ahol mondjuk pártállástól függene, hogy kiket soroznak be.
2023. okt. 27. 12:30
 16/20 A kérdező kommentje:
És az arab világban dúló fene nagy háborúkból hogy menekülnek tömegével a 16-30 közötti (átlagember) férfiak?
2023. okt. 27. 12:37
 17/20 anonim ***** válasza:
58%
Hogyhogy hogy? Fizikailag természetesen nincsenek korlátozva. És hiába ítélnék el adott esetben a hazájában szökevényként, gyanítom, jó pár arab országnak nincsenek széles körű kiadatási egyezményei Európa területén.
2023. okt. 27. 12:41
 18/20 anonim ***** válasza:
52%

"Fizikailag természetesen nincsenek korlátozva". Igen, azért nem hagyhatják el az országot.

Pontozzátok le ezt is.

2023. okt. 27. 12:44
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
#10: Sok igazságod vagyon.
2023. okt. 27. 15:25
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Tudom mi jár annak, akinek igaza van, főleg ma. És?

Epilepsziás vagyok, mégis a ti drága jó bohócotok engem is a frontra küldene.

Mennék is amúgy, de kizárólag a Honvédségbe, Magyarország védelmére. (:

2023. okt. 27. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!