Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Milyen demokratikus jogállam...

Milyen demokratikus jogállam az,ahol én kötelezően hadrafogható vagyok és háború esetén nem hagyhatom el az országot?

Figyelt kérdés
Megy itt a picsogás az lmt... jogokért,de ezért valahogy senki nem megy tüntetni.

2023. okt. 26. 23:13
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
98%
Természetesen bármilyen. Az ilyesmi konkrétan az egész világon alapvető állampolgári kötelesség.
2023. okt. 26. 23:17
 2/20 anonim ***** válasza:
59%
Jogos a kérdés. Pont ma nézelődtem "gore" oldalakon, kíváncsi voltam milyen is valójában a háború. Hamasz-izrael, és ukrán-orosz videókat láttam. Hát majdnem kifordult a gyomrom. Én ebből nem kérek az biztos. Inkább legyek menekülő gyáva ember, mint egy hazáját védő, aki 90%, hogy széttépett húscafatként végzi egy szántőföldön.
2023. okt. 26. 23:42
 3/20 anonim ***** válasza:
2023. okt. 27. 01:09
 4/20 anonim ***** válasza:

A mai háborúkban, ha nem elit egységekről van szó, a gyalogságnak nem sok értelmét látják sokan. Én nem nagyon osztom ezt a nézetet, de tény, hogyha kap a csapat egy rakétát, akkor ra*sztak.

A drónok meg mindenkit lehoznak az életről.

Láttam olyan videót, ahol gránátot dobál egy irányított drón a katonára... Mondjuk az meg bobta el magától, amíg tudta.

2023. okt. 27. 01:36
 5/20 anonim ***** válasza:
60%
Kezdjük ott el, hogy hadban álló ország eleve nem lehet demokratikus. Ha az USA háborúi a saját területén zajlanának ott is hadiállapot lenne meg statárium.
2023. okt. 27. 04:33
 6/20 anonim ***** válasza:
83%
A kettes épp most nézett háborús videókat. Kérdezd már meg tőle, hogy mekkora demokrácia van ott. A hadiállapot egyik lényeges ismérve épp az, hogy a jogrend változik meg.
2023. okt. 27. 04:43
 7/20 anonim ***** válasza:
31%
Nem vagy hadrafogható Magyarországon, mert itt, ha háború lenne az menne katonának, aki akar. Olyan csak Ukrajnában van, hogy kényszersorozzák az embereket, Magyarországon ilyen sosem lenne, míg Orbán Viktor a miniszterelnökünk.
2023. okt. 27. 08:37
 8/20 anonim ***** válasza:
95%
7-es de naív vagy!
2023. okt. 27. 09:13
 9/20 anonim ***** válasza:
39%

Azért az ukrán résznél nem olyan naiv. A kérdés költői, de milyen ország az, ahol a fogyatékosokat sem engedik ki, meg követelik az elmenekült/ vendégmunkás polgáraikat vissza? Arról nem is beszélve, hogy írják össze a 16 éveseket, a nőket bevonultatják.

Hányinger fos.

USA-báb bohóccal, akinek többek között Korzikán is van villája, meg 10 másik országban meg számlája.

Tapsoljatok csak nekik.

2023. okt. 27. 10:38
 10/20 A kérdező kommentje:
Pont erről beszélek hogy egy elvileg demokratikus országban legyen az is demokratikus hogy ki akar katonai szolgálatból keresni,az nyilván ne futamodjon meg háborúban,de ha háború törne ki(pláne nem világháború hanem "csak" lokális) egy nem harcképzett állampolgárnak alanyi jogon kéne döntenie hogy harcol az országért(azért van elég sok ilyen díszmagyar fanatikus) avagy nem.Miért kötelességem nekem meghalni egy olyan országért(bár ez mindegyikre igaz) amit egy politikai és gazdasági elit zsákmányol ki?Ez maga a diktatúra.Békeidőben csinálj amit akarsz,de ha a fejesek konca veszélybe kerül akkor dögölj meg érte,"nemzet"-i érzelembe burkolva,mert azt harsogják hogy a hazádért halsz meg,valójában a haza igenis eladó,el is adták,szóval én lakájként harcolok egy pár g-ci tulajdonáért.
2023. okt. 27. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!