Romániának miért kell annyira Moldova?
Moldova egy fejletlen kis szegény ország, Európa szégyene, a legfejletlenebb országok közé tartozik, Moszkvára Istenként néznek. Mégis miért kell Romániának az a terület? Egy ideig hozzájuk tartozott, a két világháború között, de akkor más volt a helyzet.
Egyébként Oroszországnak is kellene az a terület, de minek akarják annyira?
Miért ne kéne nekik egy olyan ország, aminek a lakosságának a 90%-a román és azok többsége moldáv-román kettős állampolgár?
Magyarországnak miért kell Erdély meg a Vajdaság?
Hozzánk képest az is fejletlen és elmaradott.
Ideológiai okokból kell nekik.
A moldávok úgy érzik, eléggé eltávolodtak a románoktól ahhoz, hogy külön nemzet legyenek, a románok viszont azt vallják, hogy a moldávok is románok, mert ők nem érzik annyira különbnek őket, és meg akarják valósítani régi vágyukat Nagy-Romániát.
Olyan ez, mint Ukrajnában a ruszinok helyzete. Ukrajnán kívül a világ minden országa elismerte, hogy a ruszinok eléggé különböznek az ukránoktól ahhoz, hogy külön nép legyenek, de Ukrajna ezt nem ismeri el.
"A moldávok úgy érzik, eléggé eltávolodtak a románoktól ahhoz, hogy külön nemzet legyenek"
Miért éreznék?
Ők igenis románnak vallják magukat és Románia része akarnak lenni.
Máskülönben miért vették volna fel tömegesen a román állampolgárságot az első adandó alkalommal?
Kedves 21:56!
Ha nem tévedek, te egy másik kérdésnél pont azt antimagyaroztad le, aki nem hajlandó tűzön-vízen át harcolni a teljes Trianon előtti Magyarország visszaállításáért.
Akkor hogy is van ez?
Működik a kettősmércE?
Ez, barátocskám, durva nagy rasszizmus.
Ha a magyarok megérdemlik a teljes etnikum egy országba egyesítését, akkor a románok miért nem?
ma 22:03
Ez csak az én magánvéleményem volt, de az antimagyaros kérdésnél már tisztáztam, hogy én megelégednék a a magyarlakta területekkel is, de nekünk jogunk van a Trianon előtti határokhoz (amit minél előbb érvényesíteni kell).
A románok azon cselekedeteikkel amit a magyarok ellen követtek el szerintem kiérdemelték, hogy Magyarország soha semmilyen támogatást ne nyújtson nekik. Egyébként ajánlom a román himnusz szövegének áttanulmányozását, ha már én vagyok a gonosz rasszista.
Az állítólagos jogot vitassuk meg ott!
De akkor egy kérdés: A románoknak ilyen alapon miért ne lenne joga Moldáviára?
Az téged miért bánt?
"A románok azon cselekedeteikkel amit a magyarok ellen követtek el szerintem kiérdemelték, hogy Magyarország soha semmilyen támogatást ne nyújtson nekik."
Még ha ezt el is fogadjuk. Csak a mi támogatásunkkal kaphatnák meg Moldáviát?
Ennek mi köze az egészhez?
Azt senki nem kérte, hogy álljunk ki azért, hogy ők megkapják. A kérdés csak az volt, hogy miért kell nekik.
"Egyébként ajánlom a román himnusz szövegének áttanulmányozását, ha már én vagyok a gonosz rasszista."
És ja a románok a kútba ugranak, akkor te is utánuk ugrassz?
Az hogy ők olyanok, feljogosít, hogy te is olyan, sőt, mégolynabb legyél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!