Az, hogy a mai államrendszereket úgy találták ki, hogy te, amit adót fizetsz, azt az oktatásra kellene forditania az államnak, meg az eü-re, meg az utakra -francokat, azért fizetsz útadót a benziben-, és nem a Mészáros és Andi yachtozására, vagy a főispánurunk megye2-es hobbijára.
2023. okt. 3. 12:55
2/12 anonim válasza:
Nem látod?
Az, hogy a közpénz végső soron nem a közcélt szolgálja, hanem tűzhöz közeli emberek dúsgazdaggá válását.
Gondolj arra, hogy a te adódból nem játszótér épül a gyerekednek vagy idős otthon a szüleidnek, hanem egy NER-lovag kastélya. Na, érdemes ezért dolgoznod, adót fizetned?
2023. okt. 3. 12:58
3/12 anonim válasza:
Az nem elég egzakt(nak látszó), hogy valaki pénzért jogi előnyöket szerez olyanokkal szemben aki nem tud annyit fizetni? Mi értelme van így a törvényeknek, ha mindig csak arra vonatkozik akinek kevesebb pénze van?
2023. okt. 3. 12:58
4/12 anonim válasza:
Nekem az vele a gondom hogy duplán fizetek. Egyszer befizetem az adót aztán fizetek még egyszer zsebbe hogy megkapjam a szolgáltatást ami az adóért cserébe járna.
Töröljük el az adózást, mindenki vegyen meg mindent magának.
A közvilágítás csak annak kapcsolódjon fel aki bedob egy 20 forintost a villanyoszlopba.
2023. okt. 3. 13:02
5/12 A kérdező kommentje:
Egyelőre @3-nak sikerült elfogadhatóan válaszolni.
@1 és @2 a sikkasztással, hűtlen kezeléssel keveri, @4 meg jó meglátás alapján rossz megoldást javasol.
2023. okt. 3. 13:18
6/12 anonim válasza:
A korrupció fenyegeti a jogbiztonságot, a demokráciát, az emberi jogokat, aláássa a megfelelő közigazgatás, a tisztesség és a társadalmi igazságosság elveit, akadályozza a gazdasági fejlődést, torzítja a versenyt és veszélyezteti a társadalom demokratikus intézményeinek, valamint erkölcsi alapjainak stabilitását.
2023. okt. 3. 13:25
7/12 anonim válasza:
Nem, ez nem sikkasztás. Andiék Yachtozása állami pénzen, maga a megtestesült korrupció. Az állam fizetett egy olyan yachtért, amin egy állitólagos független vállalkozó kávézgat olaszmódra a családdal.
2023. okt. 3. 13:30
8/12 A kérdező kommentje:
@6: Ez jó, csak érdekelne a részletesebb kifejtése.
@7: Nem. A korrupció az, amikor valamilyen előny megszerzése érdekében a saját erőforrásaidból juttatsz olyannak, aki ehhez az előnyhöz juttathat.
2023. okt. 3. 14:16
9/12 anonim válasza:
A korrupció csökkenti például a piaci versenyt. Ha valaki úgymond protekcióból jut előnyhöz mondjuk egy közbeszerzés kiírásánál, vagy akár csak egy vállalatnál, akkor előfordulhat, hogy a végeredmény rosszabb minőség lesz, hozzá nem értő vezetőkkel, ami ugyancsak borítékolhatóan alacsonyabb teljesítményhez, rosszabb szolgáltatásokhoz vezet. A minőségnek kellene szempontnak lennie, hogy megmaradjon a valódi versenyhelyzet és ezáltal mindenkit jobb, hatékonyabb teljesítményre ösztönözzön. A korrupciómentesség (vagy legalábbis a lehető legnagyobb lecsökkentése) a hosszútávú fejlődés egyik alappillére.
2023. okt. 3. 14:39
10/12 anonim válasza:
Kérdező,nekem édes midnegy, hogy minek hivod, attól még az én pénzemen yachtozgat, az én pénzemet költi ahelyett, hogy az állam az oktatásra, vagy az egészségügyre költené. Állami közpénzen nyaralgat, dubajozgat ez a marha.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!