Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A boomerek miért utálják azt...

A boomerek miért utálják azt a mondatot,hogy "ennyiért nem kelnék fel az ágyból"?

Figyelt kérdés

Gyakran tapasztaltam,hogyha valamivel kilehet akasztani a 45-50+ éveseket az ez a mondat.

Én is mondogattam ezt.Hiszen, nem azért diplomáztam a BCE-n, hogy aprópénzért dolgozzak.Nettó 400e volt az igényem pályakezdőként, amit meg is kaptam, nem az első, nem is a második cég volt, amelyik megadta.

Próbálták kiszúrni a szememet, nettó 300-350 ezres fizetésekkel.

Egyrészt, attól mert kezdő valaki, ugyanúgy meg kell élnie, lakbért, rezsit fizetnie, nem beszélve a kikapcsolódásról, hobbiról, nyaralásról.

Akik felvételiztek menedzserek, némelyik baromi pökhendi volt.Legszívesebben fogtam volna a drága nyakkendőjénél fogva és elmentem volna vele egy boltba megmutatni az árakat, aztán egy ingatlanoshoz az albérletárakat.

Persze, a boomerek haragudtak, amikor azt mondtam annyi pénzért fel sem kelnék az ágyból.De, ez a valóság.

A boomerek miatt voltak évekig (sőt sok helyen még most is) beállva a fizetések.Azért, mert roppant megalkuvóak.

Nekünk fiataloknak, Y-Z generációsoknak köszönhető a bérfejlődés, munkaerőpiaci verseny.

De, ezzel a boomerek is jobban jártak, ugyanis nekik is több lett emiatt.A mindenkori kormány is örülhet, mert az adóbevételeik is növekedtek a fizetéseink, vásárlóerő-paritásunk által.

Bizony a fiatal generáció munkaerőpiaci szempontokat nézve, nem olyan hülye, mint elődeik.

2023. szept. 17. 18:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

#10 Szövegértelmezés kimaradt a tananyagból? Egyáltalán nem írtam, hogy nem tudom eltartani a gyerekeimet. Annyi volt a kommentem mondandója, hogy mi nem engedhetjük vagy nem engedhettük meg azt a luxust, hogy esetleg hónapokig munka nélkül legyünk arra várva, hogy majd a másik helyen annyi bért kapjunk, amennyiért a Z generációnak "érdemes felkelni az ágyból", ugyanis minket nincs, aki eltartson.

Főleg könnyű ilyen kijelentéseket tenni, amikor a kérdezőt és a többi Z generációst mi, a szülei tartottuk el, ameddig elvégezte a BCE-t, mert gondolom nem saját maga teremtette elő a tanulmányainak költségeit.

És csak hogy megnyugtassalak, nincsenek anyagi gondjaink, a feleségem és én is jól keresünk. Jelenleg az én fizetésem 730 nettó, de bizony voltak olyan időszakok, amikor kénytelen voltam olyan munkát elvállalni, ami nagyon alulfizetett volt, azért, hogy a mindennapi életünket finanszírozni tudjuk.

Az egész kérdésfeltevés pedig semmi több, mint egy nagyképű kis szarházi ömlengése, arról, hogy a mai pályakezdő munkavállalóknak lehetünk hálásak a magasabb fizetésekért. Ha tényleg tanult volna az egyetemen és nem csak megszerzi a diplomát, akkor tudná, hogy a mai fizetéseket nem a néhány éve kikerült pályakezdők befolyásolják, hanem elsősorban a gazdasági folyamatok.

2023. okt. 15. 20:17
 12/14 anonim ***** válasza:

Persze úgy könnyű azt mondani, hogy bármennyiért is elmegy dolgozni valaki, amíg kapja a támogatásokat az államtól!

Tudod, akinek nincs gyereke, annak is meg kell élnie, mindezt támogatások nélkül, így bizony van egy szint, ami alatt nem mehet el dolgozni az ember.

Ezért is van egyre több fiatal nyugaton!

2023. okt. 15. 21:18
 13/14 anonim ***** válasza:

Szerinted tanárok közül ki mondott fel, akinek jól keres a férje, és kapja az adókedvezményt a gyerekei után, vagy az, aki pályakezdő, pár nélkül?

Persze úgy hobbiból én is elmennék dolgozni 200 ért, ha a férjem havi 1 millát megkeres.

Ezt ne vedd magadra, azokra értem, akik mások felett ítélkeznek!

2023. okt. 15. 21:22
 14/14 anonim ***** válasza:

"Nettó 400e volt az igényem pályakezdőként"

Annyiért nem kelnék fel az ágyból, pedig nekem csak 8 általánosom van.

50. Bummer.

2023. okt. 16. 16:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!