A boomerek miért utálják azt a mondatot,hogy "ennyiért nem kelnék fel az ágyból"?
Gyakran tapasztaltam,hogyha valamivel kilehet akasztani a 45-50+ éveseket az ez a mondat.
Én is mondogattam ezt.Hiszen, nem azért diplomáztam a BCE-n, hogy aprópénzért dolgozzak.Nettó 400e volt az igényem pályakezdőként, amit meg is kaptam, nem az első, nem is a második cég volt, amelyik megadta.
Próbálták kiszúrni a szememet, nettó 300-350 ezres fizetésekkel.
Egyrészt, attól mert kezdő valaki, ugyanúgy meg kell élnie, lakbért, rezsit fizetnie, nem beszélve a kikapcsolódásról, hobbiról, nyaralásról.
Akik felvételiztek menedzserek, némelyik baromi pökhendi volt.Legszívesebben fogtam volna a drága nyakkendőjénél fogva és elmentem volna vele egy boltba megmutatni az árakat, aztán egy ingatlanoshoz az albérletárakat.
Persze, a boomerek haragudtak, amikor azt mondtam annyi pénzért fel sem kelnék az ágyból.De, ez a valóság.
A boomerek miatt voltak évekig (sőt sok helyen még most is) beállva a fizetések.Azért, mert roppant megalkuvóak.
Nekünk fiataloknak, Y-Z generációsoknak köszönhető a bérfejlődés, munkaerőpiaci verseny.
De, ezzel a boomerek is jobban jártak, ugyanis nekik is több lett emiatt.A mindenkori kormány is örülhet, mert az adóbevételeik is növekedtek a fizetéseink, vásárlóerő-paritásunk által.
Bizony a fiatal generáció munkaerőpiaci szempontokat nézve, nem olyan hülye, mint elődeik.
Mert szolgalelkűek.
Másik kedvencem tőlük
"Az is több, mint a semmi"
Én örülök, hogy a Z generáció már nem hagyja hülyére venni magát, ha nem megy el senki szarérrt, húúgyért dolgozni, talán lesz változás.
Szerintem a megcélzott korosztálytól kapni fogsz a pofádra, mert eltévesztetted a "házszámot". XD
Ez eredetileg az én generációm dumája volt először, 47 vagyok. Az előttünk lévő korosztály nem használta, irritálta őket, sértőnek érezték.
Kedves kérdező, jogosan akadnak ki rád, ha addig anyuci vérét szívod, amíg vársz a jólfizető ajánlatra.
Persze ha megengedheted magadnak, akkor mondogasd nyugodtan, hogy X összeg alatt nem vállalod el az adott munkát, de "mi boomerek" nem engedhettük meg ezt magunknak mindig.
És minek csinál valaki gyereket, ha nem bírja eltartani?
Bezzeg a CSOK, adókedvezmény az jó, ugye?
Hát így könnyű. Másra hárítani a felelősséget, mert neki gyereke van, és a következő generációt kizsigerelni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!