Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A boomerek miért utálják azt...

A boomerek miért utálják azt a mondatot,hogy "ennyiért nem kelnék fel az ágyból"?

Figyelt kérdés

Gyakran tapasztaltam,hogyha valamivel kilehet akasztani a 45-50+ éveseket az ez a mondat.

Én is mondogattam ezt.Hiszen, nem azért diplomáztam a BCE-n, hogy aprópénzért dolgozzak.Nettó 400e volt az igényem pályakezdőként, amit meg is kaptam, nem az első, nem is a második cég volt, amelyik megadta.

Próbálták kiszúrni a szememet, nettó 300-350 ezres fizetésekkel.

Egyrészt, attól mert kezdő valaki, ugyanúgy meg kell élnie, lakbért, rezsit fizetnie, nem beszélve a kikapcsolódásról, hobbiról, nyaralásról.

Akik felvételiztek menedzserek, némelyik baromi pökhendi volt.Legszívesebben fogtam volna a drága nyakkendőjénél fogva és elmentem volna vele egy boltba megmutatni az árakat, aztán egy ingatlanoshoz az albérletárakat.

Persze, a boomerek haragudtak, amikor azt mondtam annyi pénzért fel sem kelnék az ágyból.De, ez a valóság.

A boomerek miatt voltak évekig (sőt sok helyen még most is) beállva a fizetések.Azért, mert roppant megalkuvóak.

Nekünk fiataloknak, Y-Z generációsoknak köszönhető a bérfejlődés, munkaerőpiaci verseny.

De, ezzel a boomerek is jobban jártak, ugyanis nekik is több lett emiatt.A mindenkori kormány is örülhet, mert az adóbevételeik is növekedtek a fizetéseink, vásárlóerő-paritásunk által.

Bizony a fiatal generáció munkaerőpiaci szempontokat nézve, nem olyan hülye, mint elődeik.

2023. szept. 17. 18:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
75%
45-50+ vagyok, eddig azt se tudtam, hogy "boomer" (jelentsen akármit) és lexarom, hogy ki mennyit keres. A te fizudért valszeg ÉN nem kelnék ki az ágyból.
2023. szept. 17. 18:43
 2/14 anonim ***** válasza:
59%
Ja igen, aki vitte valamire az nem kap fizetést, hanem AD!
2023. szept. 17. 18:45
 3/14 anonim ***** válasza:
73%
Ha megteheted, nem kelsz fel annyiért. Jöhet olyan idő, hogy egy köcsög aludttejért is felkelnél.
2023. szept. 17. 18:45
 4/14 anonim ***** válasza:
44%

Mert szolgalelkűek.

Másik kedvencem tőlük

"Az is több, mint a semmi"

Én örülök, hogy a Z generáció már nem hagyja hülyére venni magát, ha nem megy el senki szarérrt, húúgyért dolgozni, talán lesz változás.

2023. szept. 17. 19:43
 5/14 DK-s ***** válasza:
42%

Szerintem a megcélzott korosztálytól kapni fogsz a pofádra, mert eltévesztetted a "házszámot". XD

Ez eredetileg az én generációm dumája volt először, 47 vagyok. Az előttünk lévő korosztály nem használta, irritálta őket, sértőnek érezték.

2023. szept. 17. 20:22
 6/14 anonim ***** válasza:
62%

Kedves kérdező, jogosan akadnak ki rád, ha addig anyuci vérét szívod, amíg vársz a jólfizető ajánlatra.

Persze ha megengedheted magadnak, akkor mondogasd nyugodtan, hogy X összeg alatt nem vállalod el az adott munkát, de "mi boomerek" nem engedhettük meg ezt magunknak mindig.

2023. szept. 17. 20:59
 7/14 árokpart ***** válasza:
23%
Azért nem szeretik, mert életképtelenek, maradiak el sem tudják képzelni, hogy pl. Pompeiben vagy Thaiföldön is lehet élni nemcsak itthon. Először egy kicsit furcsa idegenben, sőt az ember gyomra minden este remeg és bizony sírva fekszi le a honvágytól, de erősnek kell lenni és arra kell gondolni mikor az ember hazavágyik, hogy ha haza is jön az itthoni vasárnapi leves és rántotthús gyorsan elfogy és az illúziója is és jönnek a szürke hétköznapok. Szóval nem könnyű jó döntést hozni az biztos.
2023. szept. 17. 21:47
 8/14 anonim ***** válasza:
20%
Számomra azért érthetetlen, mert a szocializmusban is említették tankönyvek a buddhizmust. Ez a nem tudtunk róla, hogy másként is lehet duma nem túl meggyőző. Tudtak róla, csak be voltak tojva.
2023. szept. 17. 21:54
 9/14 anonim ***** válasza:
26%
Mert nekünk boomereknek nincs anyuci meg apuci, aki eltartson, ameddig játszuk az önérzetest. Ellenben vannak gyerekeink, akiknek enni kell adni, rosszabb esetben van egy olyan öntudatos Z generációs kis mitugrásza, mint te, aki a nyakunkon élősködik, és azt mondja: "ennyiért nem kelnék fel az ágyból"
2023. okt. 15. 17:40
 10/14 anonim ***** válasza:
58%

És minek csinál valaki gyereket, ha nem bírja eltartani?

Bezzeg a CSOK, adókedvezmény az jó, ugye?

Hát így könnyű. Másra hárítani a felelősséget, mert neki gyereke van, és a következő generációt kizsigerelni.

2023. okt. 15. 17:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!