Akinél nincs buszjegy vagy bérlet a buszon mennyi büntetését kap? Ha van nálam buszjegy de nem jukasztom ki jön az ellenőr azt mondom tömve van a busz nem tudtam kijukasztani akkor azt elhiszi?
Nem hiszi el, hanem megkér rá, hogy add meg a neved és a címed, hogy tudják, hová kell kiküldeni a pótdíjfizetési felszólítást. Ha továbbra is erősködsz, akkor rendőrségi feljelentés lesz a vége, ahol majd a vizsgálat a busz által rögzített kameraképek alapján eldönti, hogy te valójában mennyire is igyekeztél jegyet lyukasztani a felszállásodat követően. Ha az derül ki, hogy semennyire, akkor nemcsak a pótdíjat, de a nyomozás költségeit is a nyakadba varrják.
Amúgy a buszjegyet lyukasztani szokták, és nem jukasztani.
"...azt mondom tömve van a busz nem tudtam kijukasztani akkor azt elhiszi?"
Azt fogja mondani az ellenőr, hogy nahát, ezt a mesét még nem is hallottam!
Ha ellenőr jön, akkor odamész lyukasztani. Ha azt mondja már nem lehet az nem igaz. Megmondod rossz volt a lyukasztó, akármi. Nálad mindig legyen friss jegy meg tudod mutatni
Az ellenőrnek nem vagy köteles személyit adni. Leszállsz és elmész. Rendőrséget nem hívja, azok nem mennek ki. A bírság csak akkor hieteles ha azt aláírod. Nem teszed, mert fáj az újjad, akkor ennyi
Ha rendész szál fel annak a ruházatán látod, hogy az, akkor vagy lyukasztasz vagy leszállsz ennyike. Rám bírságot még nem szabtak ki 20 éve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!