Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szívesen élnétek Angliában...

Szívesen élnétek Angliában vagy nem? Miért?

Figyelt kérdés

2023. szept. 12. 10:43
A kérdező szavazást indított:
Szívesen élnék Angliában
Nem
31 szavazat
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
44%
Bárhol, csak ne itt.
2023. szept. 12. 10:43
 2/21 anonim ***** válasza:
85%
Nem. Nem érezném otthon magam. Voltam már turistaként többször, elég volt annyi, nem szeretnék ott élni.
2023. szept. 12. 10:46
 3/21 anonim ***** válasza:
57%

Mivel folyékonyan tudok angolul és amikor jártam ott turistaként nagyon tetszett, ezért igen. A gond csak ott van, hogy semmilyen papírom nincsen egy felsőfokú angol nyelvvizsgán és egy érettségin kívül, és mivel Brexiteltek, ezért nem repülhetek ki csak úgy, hogy mondjuk a birmingham-i McDonald's ban vagy a sheffield-i Tescóban munkát vállaljak, hanem pontrendszer van, vízum, meg valamennyi ledolgozott év után egy ilyen ottmaradási papír, mint az amcsiknál a zöldkártya.

De amúgy imádom a brit kultúrát és a briteket, és ott simán lehetne fekete feleségem, mert nem néznének ki minket érte, mint a többi európai országban.

2023. szept. 12. 10:49
 4/21 anonim ***** válasza:
67%

"ott simán lehetne fekete feleségem"

Mi ez a rasszizmus? Nem mindegy, hogy milyen színű a bőre? Miért téma ez egyáltalán?

Sehol sem néznének ki miatta jobban, mint ott.

2023. szept. 12. 11:02
 5/21 anonim ***** válasza:
89%
Nem, mert magyarnak születtem, itt, ebben a nyelvi és kulturális közegben érzem otthon magam.
2023. szept. 12. 11:03
 6/21 anonim ***** válasza:
46%

Pro

-világnyelv

-szinte mindenki által ismert kultúrális dolgok

-jó a kaja -bárki, bámrmit is mondjon az angol konyháról, ha jól és igényesen van megcsinálva, marha jókat lehet enni, fish@chips-től az amerikait megszégyenitő burgerekig, a shepperd's pie-on át, szinte mindenig- és a sör

-jó a fizu és több meló közt válogathat az ember

-Angliának vannak igazi mesebeli tájai: Yorkshire, Wales, London egyes részei, vagy épp Skócia

Kontra

-Időjárás folyamat hideg és esős

-A Brexit után, most épp azt sem tudják, hogy ki merre, hány méter, boldog boldogtalan sztrájkol

-nehézkes melóvállalás

-és jelenleg nem túl rózsás jövőkép

Személyes vélemény, hogy, ha nem lett volna Brexit, lehet, már ott élnék, de igy marad Németország.

2023. szept. 12. 11:29
 7/21 anonim ***** válasza:
96%

Nekem annyira nem tetszett, mert Londonban rohadt sokat kell utazni és hiába a remek tömegközlekedés, egyszerűen hatalmas a város. Informatikusként egyáltalán nem kerestem annyit, hogy a city centerben tudjak lakni, mert egyszerűen ott a gazdagok laknak vagy a nagyon magas felsővezetők és tőzsdei szakemberek. A vidéki városok viszont nagyon szépek és hangulatosak, de aki a nagyvárosokat szereti, annak nincs nagyon más opciója, mert szerintem a Londonon kívüli nagyvárosok eléggé csúnyák és/vagy nem olyan hangulatosak.

Persze ez csak az én személyes véleményem, meg könnyen beszélek, mivel itthon is jól tudok élni, azért nem ilyen keresett munkával anglia százszor jobb hely lenne valami kisebb városban. Csak engem tényleg nagyon arcon ütött, hogy itthon 1.6M bruttóval királyként lehet élni, kint meg 100K font bruttó(!!) (ami 8.3K havonta) rohadtul nem elég arra, hogy anyagilag úgy kényelmesen érezd magad. Ami nagyon nagyon furcsa érzés, mert magyar fejjel felfoghatatlannak tűnik, hogy ilyen rengeteg pénz ne lenne elég mindenre, pláne hogy ez ott is nagy fizunak számít...

Az a baj, hogy odakint aki gazdag, az fontban milliomos és milliárdos, egyszerűen össze sem lehet hasonlítani az itthon gazdagnak tartott embereket velük. Ott vagy tehetségesnek kell lenni (nemzetközi szinten, mert mindnekivel versenyezned kell) vagy gazdag családi háttér kell, mert nélküle csak egy valamivel átlag feletti életed lesz.

2023. szept. 12. 12:10
 8/21 anonim ***** válasza:
92%
Nem. Ott még több az ember mint itt.
2023. szept. 12. 12:15
 9/21 anonim ***** válasza:
55%

"Sehol sem néznének ki miatta jobban, mint ott."

Most látom, hogy ez így félreérthető. Az jöhet le belőle, hogy szerintem ott néznének ki miatta leginkább, pedig nem ezt akartam írni, hanem azt, hogy mindenhol máshol is csak ugyanannyira néznének ki miatta, mint ott, úgyhogy ilyen szempontból tökmindegy, hol élsz.

2023. szept. 12. 12:19
 10/21 anonim ***** válasza:
64%

#4 #9 Az Anglián kívüli európai országokban vér szerinti nacionalizmus van. Tehát azért vagy német/magyar/szlovák, mert ilyen nemzetiségű ősöktől származol. Ha kivándorolsz bármely másik kontinentális európai országba, sosem leszel te is helyi, mert nem olyan ősökkel rendelkezel.

Angliában viszont egyedüliként Európában civikus nacionalizmus van. Tehát azért vagy brit, mert folyékonyan beszélsz angolul, az Egyesült Királyság területén élsz, ismered a brit kultúrát (pl. a sunday roast-ot és a Doctor Who-t), és a brit szokások szerint éled az életedet. Ezért van az, hogy a britek a bronzkori keltáktól számolják a történelmüket és szerintük már azok is britek voltak, ahogy a később érkező rómaiak, és Artúr Király is, nempedig a 6. században bevonuló angolszászoktól származtatják magukat.

Itt Magyarországon, és más kontinentális Európai országokban vér szerinti nacionalizmus van. Mi nem tartjuk magyarnak a régen itt élt kelta törzseket, a pannóniai rómaiakat, és a kora-középkori szláv törzseket, de ha nekünk is olyan nemzetfelfogásunk lenne, mint az angoloknak, akkor annak tartanánk.

Ebből következik, hogy egy feketéből sosem lesz magyar, szlovák, vagy német, maximum majd valahanyadik leszármazottjától, de ha egy nigériai lány Londonba költözik, anyanyelvi szinten megtanul angolul, teadélutánt tart, egyes élethelyzetekre Harry Potter idézetekkel reagál, és Jelly Babies-t csemegézik, őt ugyanolyan britnek fogják tartani, mint a szomszéd szőke, pattanásos tejesembert, akinek az ősei 1500 éve ott élnek.

2023. szept. 12. 12:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!