Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ha valaki a mai világban...

Ha valaki a mai világban kinyilvánítja, hogy szereti a Harry Potter-t, az egy dogwhistle arra, hogy transzfób?

Figyelt kérdés

2023. aug. 26. 19:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
61%
És ha szeretem a Harry Pottert, de transznemű vagyok, arra mit mondasz?
2023. aug. 27. 15:02
 12/17 anonim ***** válasza:
16%

Szép, hogy a válasozlók fele a kérdést sem érti, de pl 11es meg láthatóan nem akarja érteni.

A kérdés nem arról szól, hogy a kérdező így gondolja vagy sem, vagy ezt ő állítja. Ez egy kérdés, hogy így van-e. Éppen ezért - kedves 11es - a kérdezőnek semmit sem kell arra mondania, hogy mi van, ha transz vagy és szereted a HP-t, mert ennek semmi köze a kérdéshez.

A kérdésre:

Valószínűleg van ilyen radikális liberális csoport, igen. De valószínűleg ők kb annyira szűk látókörűek mint pl itt az oldalon az incelek, akiknek mindenről, de konkrétan MINDENRŐL a szexualitás jut eszébe. Pont így vannak olyan emberek is, akiknek a Harry Potterről hamarabb jut eszébe a transzneműség mint a varázslás:D

De tegyük hozzá, hogy az ilyen emberek egy radikális kisebbséghez tartoznak. Amikor a Hogwarts Legacy kijött, akkor is volt pár hőbörgő, de végül süket fülekre talált a fröcsögésük, saját magukat lejáratták, a játéknak meg csak mégnagyobb hype-ot generáltak.

Hülyék sajnos mindnehol vannak. Amit tehetsz az annyi, hogy ignorálod őket és a hülyeségüket.

2023. aug. 28. 00:46
 13/17 anonim válasza:
100%
Nem. A könyvnek semmi köze az írója viselkedéséhez. Ez pont ugyan olyan, hogy szeretsz egy dalt, de az énekes pl homofób. Attól még nem leszel te is az.
2023. szept. 1. 21:54
 14/17 anonim ***** válasza:
#13 főleg, ha a dal nem arról szól, márpedig (én nem ismerem, de itt azt írják, hogy) a HP-ben egyáltalán nincs is transznemű szereplő.
2023. szept. 1. 21:56
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Én mondjuk sosem olvastam a Harry Pottert, nem is néztem a filmeket, de attól, hogy valaki szereti vagy sem, még nem lesz homofób vagy transzfób. Az írónőnek volt pár nyilatkozata, ami miatt ő maga lett kicsit kitaszítva, de a műve attól még lehet jó... Ez kb olyan, hogy aki a magyar himnuszt nem énekli, az homofób... Mert Kölcsey... khm...
2023. szept. 4. 09:02
 16/17 anonim ***** válasza:
Vagy aki énekli? :)
2023. szept. 4. 09:06
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Én magasról leszarom, hogy Rowling milyen fóbiás. Ha az egyáltalán és nemcsak a szavai lettek kiforgatva. Mindig is szerettem a Harry Potter sorozatot és szeretni is fogom, mert nem sok minőségi fantasy van.

Ennyi erővel Madách Imrétől se olvasson senki, mert ő meg alacsonyabb rendűnek tartotta a nőket. Lsd. Hugonnai Vilma esete.

2023. szept. 14. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!