Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi lesz a munka nélkül maradó...

Mi lesz a munka nélkül maradó építőipari szakemberekkel?

Figyelt kérdés

Elmennek sofőrnek, őrködni, vagy valamilyen betanított gyári munkára, esetleg külföldre (?)

70-80 ezer munkanélküli szakmunkást vizionált nekem egy HR-s egy állás interjún, úgyhogy azt mondta jól gondoljam át hogy érdekel a nettó 230 forintos éhbérért a munka amit ajánlanak mert sorban fognak állni több százan ezért munkaért is hamarosan.

Ócska duma volt vagy az őszinte valóság hogy ilyen nehéz lesz munkát találni?

2023. aug. 19. 07:58
1 2 3 4
 31/37 DK-s ***** válasza:
63%

#30-nak:

Segédmunkást bármikor találni, az nem igazán kell állandóan. Ő maszekolva képzeli el, és azt gondolja felfejleszteni. De ahhoz legalább 10 év kellene hogy eljusson a vállalkozói szintre.

És van még egy paradoxon. Ha ő szakemberként akarna maszekolásból megélni, ahhoz olyan gyakorlati tapasztalatra lenne szüksége, ami csak évtizedek alatt alakul ki! Sokan, például #27 is minden bizonnyal azt hiszi, hogy a szakmák az iskolában megtanulhatóak. Az elmélet igen.

De megint más tudni hogy hogyan kell serpenyővel anyagot dobni a mennyezetre, és megint más meg is csinálni anélkül, hogy a fejeden kössön ki amikor visszaesik. 🤣

Vagy vegyük a burkolást, tegyük fel hogy amatőrként bevállal egy kisebb fürdőszobát. EGY! hiba, és máris csinálhatott több tízezer forintos kárt a tulajnak. #27-nek fogalma sincs hogy miről beszél.

2024. jan. 24. 19:05
 32/37 anonim ***** válasza:
33%

Kisebb munka = kerítés, járda, kisebb betonozás.

Nem egy alápincézett, 3 szintes, 270 nm2-es családiházzal kell indítani!

Segédmunkások: a mester kikeveri magának az anyagot, előkészít mindent. Az első években gyorsabban jár a keze. Ha majd lesz rá pénze utána lehet segédeket alkalmazni.

2024. jan. 24. 19:24
 33/37 anonim ***** válasza:

"a mester kikeveri magának az anyagot, előkészít mindent"

Azért egy napi 20-25 nm betonozás úgy, hogy saját magának keveri, hordja, plusz még le is húzza...elég fárasztó tud lenni. Így hamar belerokkan a vállalkozósdiba.

2024. jan. 24. 20:04
 34/37 DK-s ***** válasza:
100%

#33-nak:

Meg mondjuk a kerítésépítésnél odahordja magának a betonelemeket, keveri és hordja az anyagot, állást épít, majd fel is pakol rá, majd felmászik dolgozni. Majd két-három perc múlva megint lemászik, ... 🤣🤣🤣

Nem kellene vállalkozóira törekednie, mert előbb megkapná a rokkantságit vázze!

Szerintem #32-nek még nem esett le, hogy kőművesekkel dumál. 🤣🤣🤣

2024. jan. 24. 20:51
 35/37 anonim ***** válasza:
#34 Én nem vagyok kőműves, csak régebben sokat jártam hétvégén maszekolni egy kőműves cimborámmal. Szerintem pont a kőműves munka az, amit nem lehet egyedül csinálni. Ott még a legkisebb munka is rohadt fárasztó tud lenni. Jó, mondjuk ilyen horonyjavítás villanyszerelők után nem annyira, de abból meg nem lehet megélni. Betonozás, vakolás, falazás ezekhez kell legalább 3-4 ember, hogy hatékony legyen.
2024. jan. 24. 21:06
 36/37 DK-s ***** válasza:
100%

#35-nek:

Nem is annyira a hatékonyság a kérdés sok esetben, hanem egyáltalán a kivitelezhetőség. A fenti, mondjuk 20nm-es betonozást egy kőműves, egymaga, képtelen lenne kivitelezni. Mozgatni kell a sódert, a cementet, a vizet, a kész betont, de eközben le is kell húzni, mert ha meghúz az anyag akkor az xopás lesz.

Ha meg rendel föld-nedvest, akkor az úgy összeáll neki pár óra alatt, hogy a végén már csákányolni fogja.

És az idő-pénz. A leendő profitját pazarolná segédmunkára ahelyett, hogy egy sokkal olcsóbb segédmunkást fizetne. Laikus felfogás.

2024. jan. 24. 22:03
 37/37 anonim ***** válasza:

#36 Nem is értem, azok próbálják megmagyarázni, hogy miként dolgozik egy kőműves, akik még 1 percet nem voltak építkezésen. XD

Kíváncsi lennék, ha azt mondanám nekik, hogy: itt ez a 10 méter járda, ezt betonozd le egyedül! Vajon mit csinálnának? Ott pityeregnének két óra után a sóderkupac felett.

2024. jan. 24. 22:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!