A FIDESZ hogy tervezi megoldani az építőipari szakmunkás hiányt?
Már most alig van értelmes szakember, aki meg van azok is fél-egy évre előre le vannak kötve munkákkal.
5-10 év múlva ebből nagy gond lesz.
Vagy ha mindenki egyetemet végez majd az ügyvéd, orvos, mérnök fog felmenni a tetőre? Érdekes lesz.
"mérnök fog felmenni a tetőre?"
Én kezdő építőmérnökként nettó 250 ezret kerestem, kitanultam a kőműves szakmát és egyéni vállalkozó kőműves vagyok 1 segéddel.
Eltörli a munkakörök végzettséghez és hozzáértéshez kötöttségét.
Az a tervező mérnök, az a kőműves aki annak érzi magát.....egy csomóan úgyis mindenhez értenek, csak eddig nem csinálhatták....szeretnél villanyszerelő lenni? Hajrá!
Burkolni akarsz, de nem értesz hozzà?!? YouTube, és hajrá!
Nem kell ehhez éveket várni, már évekkel ezelőtt is nagy gond volt, van, és lesz.
Fejlett társadalmakban az emberek nem akarnak fizikai munkát végezni, nyugaton is ugyanez a probléma.
Vagy jönnek majd mégkeletebbről, vagy a technika eljut majd olyan szintre, hogy ne kelljen annyi fizikai munkás. Bár nálunk egyik sem lesz, hiszen a vendégmunkás akkor már inkább egy országgal arrébb megy, technikában meg le vagyunk maradva, és lesz is leszünk.
Gazdasági visszaesés jön, kevesebb építkezés, beruházás lesz, így a szakemberek ideje is felszabadul.
A kormány pl. 284 nagyberuházást állított most le spórolásból:
"Burkolni akarsz, de nem értesz hozzà?!? YouTube, és hajrá!"
Az otthoni burkolást pl. valóban el lehet végezni Youtube-ról. Az emberek majd csinálják maguknak, amit tudnak, mint régen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!