Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nem szabad még egy...

Miért nem szabad még egy szóval se kritizálni vagy nem pozitív dolgot mondani a zsidókról?

Figyelt kérdés

Jamie Fox kitett egy posztot hogy "megölték Jézust, miért hiszed hogy jót akarnak neked" #kamubarat #kamuszeretet

És erre jót a cancel culture hogy ez antiszemitizmus, pedig teljesen mást jelentett.

Már minden antiszemitizmus és még vallási szempontból se kritizálhatod a zsidókat(mint pl azért mert megölték Jézust vagy mert hogy"isten kiválasztotjainak" hiszik magukat), hiszen ők a legnagyobb áldozatok a történelemben lol(csak megsugom a holokausztnál is volt durvább népirtás.

és senki se tud róla vagy emlekezünk meg róla 🙃.

2023. aug. 15. 02:45
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Még az is antiszemitizmus ha te hiszel vagy érzed úgy hogy létezik egy "elit" ami nem jót akar a társadalomnak.
2023. aug. 15. 03:00
 2/16 anonim ***** válasza:
46%

senki sem tudja hogy kiről beszélsz.

#álproblémák #keressegyhobbit

2023. aug. 15. 04:26
 3/16 A kérdező kommentje:

2. Nem az a lényeg, én se tudom ki ez a csávó, csak a hírekben találtam meg ezt a botrányt.

Nem ez volt az első eset hogy ilyet látok, és így felmerült bennem az a kérdés hogy miért nem lehet még a zsidó hitet se kritizálni. Sőt a muszlim hitet se szabad....

Ha még egy kisebb kritikát is mondasz, jön érted az úgynevezett "cancel culture" (lásd Jamie kommentjeit) és a "woke mob".

Keresztényeket persze szabad kritizálni, bántani. Volt olyan idő amikor pl.: mi védtük meg Európát, kereszténységet, és a szabadságot az iszlám terrortól.

2023. aug. 15. 04:36
 4/16 A kérdező kommentje:
a "társadalomtudománnyal" való foglalkozás is egy hobbi. Nekem ez az egyik kedvencem a többi közül :)
2023. aug. 15. 04:40
 5/16 anonim ***** válasza:
96%

Bocsi, de amúgy valakik ősei 2000 éve tettek valamit és ebből az ipse (nő?) azt a következtetést vonja le, hogy a ma élő zsidók is rosszat akarnak neki.

Ez olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy már 1000 éve is megtámadtuk rómát, miért akarnánk jót az olaszoknak?

Ez nem vallás. (Amúgyis, szerintem ezt a részét a Bibliának totál félreértik. Jézus más volt, mást hirdetett, ezért a “zsidók” kinyírták. A zsidók nem azok, akik a zsidó vallást követik, hanem akik bántják a másikat azért mert mást vall).

2023. aug. 15. 05:20
 6/16 anonim ***** válasza:
95%
Miért ne szabadna? Ezt abból szűrted le, hogy azt nyilván nem nézik jó szemmel hogy pár ősük állítólagos tettéért valaki ítélkezni próbál egy egész népcsoport felett?
2023. aug. 15. 05:26
 7/16 A kérdező kommentje:

Én a vallást kritizálom. Senkinek se a kiválasztottjai🤣🤣 és valóban Jézus Isten fia.

Ha keresztényként hirdetnéd a szeretet vallását és kritikát írnál a zsidó és a muszlim hitről, mindenki rajtad nevetne és gyűlölködne.

Mi mind Isten gyermekei vagyunk, nincsenek itt semmilyen kiválasztottak, sem a keleti iszlámhoz hasonló terror és "sharia law".

Nyugatibb országokban, baloldali régiókban, megyékben stb még a munkahelyed is elveszitheted a véleménynyilvánítás miatt.

De fordítva ez megengedett, és támogatást is kapsz érte.

Ezért vagyok felháborodva.

2023. aug. 15. 05:38
 8/16 A kérdező kommentje:

6. Menj fel a netre írj egy kritikát az iszlám vagy a zsidó vallasról. Majd meglátod mennyi gyűlölet kommentet kapsz majd érte.

Megéri azt is megnézni hogy mennyi a kereszténységet elítélő és gúnyoló közösség, de ezeket persze nem tiltják le

Facebookon találsz ilyen csoportokat.

Nyugaton a valláskritika elfogadhatatlan de a keresztény vallásgyűlölet igen 🙃

2023. aug. 15. 05:41
 9/16 anonim ***** válasza:
53%

"Menj fel a netre írj egy kritikát az iszlám vagy a zsidó vallasról"

Ahogy kb bármilyen vallásról vagy bármilyen ideológiai csoportról elmondható ugyanez. Ha nekiállsz direkt kritizálni egy csoportot, akkor az a csoport nem igazán fog szívlelni. Számodra mi ebben a meglepő?

Viszont a fő kérdésedhez ennek nem sok köze van.

2023. aug. 15. 05:58
 10/16 anonim ***** válasza:
75%

Szia trollkérdező, már a stílu sod alapján felismerlek. Szeretném jelezni, hogy a kérdező támogatja a gyermekek meggyilkolását, öngyilkosságba kergetését. Emellett homofób és ezek szerint antiszemita is.

Egyszer valaki biztosan szeretni fog kérdező.

A kérdésre válaszolva: antiszemita a tag és a kijelentése is. Fura, hogy az antiszemitizmushoz kb kötelező kereszténynek vagy muszlimnak lenni :)

2023. aug. 15. 06:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!