Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A házam elé parkoltak, mit...

A házam elé parkoltak, mit tehetek?

Figyelt kérdés

Ki községben élek, mindenki ismer mindenkit...

Másfél hónappal ezelőtt egy helyi kölyök leparkolt elém egy rendszám nélküli ócska autót. Akkor nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget, kint voltam az udvaron, láttam amikor megállt, kiszállt és elsétált. Mivel nem az utcánkban lakik, azt hittem valakihez jött a környéken, aztán majd megy is. Hát nem, az autóhoz azóta sem dugta vissza a képét, az csak itt áll, nem tudom milyen megfontolásból tette ide. Nem egy tolvaj típus, szóval nem hiszem, hogy lopta, de hogy miért nincs rajta rendszám sem, nem tudom.

Két hét után megelégeltem, és amikor összefutottunk, megkértem, hogy vigye el előlem az autót, mert így nekem, vagy a hozzám érkezőnek nehézkes a parkolás, továbbá a füvet sem tudtam normálisan lenyírni körülötte. Ennek is már 1 hónapja, az autó azóta is itt áll.

Tudok bármit tenni, hogy elvigye, vagy ez így teljesen szabályos? Elvégre közterület ugyebár.

2023. aug. 5. 15:54
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
A gyakorlatban semmit nem tudsz tenni azon kívül, hogy saját költségre elviteted valahova az autót.
2023. aug. 5. 15:58
 2/18 anonim ***** válasza:
A helyi szervet kell értesítened, a közterület felügyeletet - ha van ilyen - vagy az önkormányzatot. Esetleg bejelentheted a rendőrségen, hogy egy feltehetőleg lopott jármű áll a házad előtt rendszám nélkül, meg kellene keresni a tulajdonosát.
2023. aug. 5. 15:58
 3/18 anonim ***** válasza:
Szólsz a rendőrségnek, hogy az a gyanúd, hogy egy lopott, rendszám nélküli autót parkoltatnak előtted. Aztán majd ők kiokosítanak.
2023. aug. 5. 15:59
 4/18 A kérdező kommentje:

Azt tudom, hogy hobbiból szokott a haverjaival autókat "megmókolni", feltételezem ezzel is az a cél. Azt nem értem miért elém parkolta le ilyen hosszú időre, még csak nem is ismerjük egymást különösebben, csak tudjuk ki kicsoda.

Ha véletlenül valami gáz van az autóval, lopott, vagy nem tudom, valami más (bár ezt tényleg nem hiszem, amennyire tudom ez nem egy balhés kölyök, jó családból is való), mivel tudom bizonyítani így, hogy az autót nem én hoztam ide? Térfigyelő kamera van a településen, de úgy tudom nem is üzemel. Nekem is van, de a külső részt nem figyeli.

Közterület felügyelet itt nincsen, maximum tényleg a rendőrség felé jelezhetném.

2023. aug. 5. 16:07
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha te teszel feljelenést, aligha hiszik, hogy magadat akarod lebuktatni, de ha hallgatsz...
2023. aug. 5. 16:10
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

pont ez a lényeg kérdező. Ahogy 5-ös írja, azért kell neked feljelentést tenni, hogy látni lehessen, nem te loptad a kocsit és ne te tetted oda.

Ha más tesz feljelentést előbb akkor téged fognak számonkérni, hogy ha gyanítottad hogy lopott akkor miért nem tettél feljelentést.

2023. aug. 5. 16:12
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
#4: Neked nem kell bizonyítanod, hogy nem te parkoltad le, az a vád dolga. És igen, bejelenteném én is simán. Előtte szólnék a srácnak, hogy megállt ott egy rendőrautó és igen nézegették meg fényképeztek. Ha az se érdekli akkor hadd vigyék!
2023. aug. 5. 16:21
 8/18 A kérdező kommentje:

Arra már gondoltam, hogy mondom neki, romák érdeklődtek eladó-e.

Ilyen közösségben, párszáz fős településen tényleg nem szívesen jelentget az ember, de hát nem ért a gyerek a szóból. Mindenesetre valamivel még előállok felé, ha azután sem lép, akkor muszáj lesz nekem valami hivatalos úton intézni.

2023. aug. 5. 16:29
 9/18 anonim ***** válasza:

#8 Egyszerűbb ha elejtesz pár szót a romák előtt, hogy áll ott egy elhagyott kocsi, a kutyát nem érdekli mi van vele, senki nem figyeli.

Meglásd, másnap reggelre nem lesz gondod vele!

2023. aug. 5. 16:35
 10/18 anonim ***** válasza:
17%

Ma sokadik kamu történeted. De te is érzed, a közterület nem a tiéd.

Kezdj valamit magaddal. Menj szórakozni.

2023. aug. 5. 17:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!