Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Megéri Olaszországba költözni...

Megéri Olaszországba költözni a mai világban?

Figyelt kérdés

Munkánk miatt sok európai országban megfordulunk a párommal ès fontolgatjuk, hogy elköltözünk Romániából.

Olaszország a legszimpatikusabb eddig, viszont nem sok mindent tudunk róla gazdasági szempontból. Imádjuk a gasztronómiát, kultúrát, illetve mivel folyékonyan beszélünk románul, a nyelv is nagyon könnyen elsajátitható számunkra, sok írott dolgot már így tanulás nélkül is megértek.

Milyen a közbiztonság és az egészségügy? Illetve 50ezer euró kerettel mennyi esély lenne találni egy házat kisebb telekkel? Bármilyen tapasztalatot irtok szivesen várom :)

27n

2023. aug. 1. 12:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Bár mefordultam már többször is Olaszországban, de hosszútávú tapasztalatom nincsen. Viszont én biztos, hogy nem vennék egyből ingatlant, inkább bérelnék, mert mi van, ha mégse jön be...
2023. aug. 1. 12:55
 2/7 anonim ***** válasza:

Olaszország nem egy különösebben gazdag ország, csak szólok, jó eséllyel nem fogsz sokkal jobb életszínvonalon élni, mint Romániában, persze nyilván sok múlik azon, hogy Románia melyik részéről jössz, és Olaszország melyik részére mész.

Észak-Olaszország nem rossz, a déli vége viszont elég csöves.

A közbiztonság meg pont ugyanolyan, mint bármelyik európai mainland országban.

Nem egy Mexikó meg Szudán, de nem is Izland.

Van egy rakás cigó meg migri, na meg délen a maffia, de azért nem lövöldöznek az utcán szakmányban.

2023. aug. 1. 12:56
 3/7 anonim ***** válasza:
30%

Ha jó mérnöki diplomád van, meg penge vagy az autóipari dolgokból, akkor érdemes.

Lambo, Ferrari, meg ezek a drága autókat gyártó cégek jól fizetnek.

2023. aug. 1. 12:57
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Házat vagy ingatlant elsőként befektetésként vennénk, majd egy ideig kiadni.

Jelenleg négykezesben kamionozunk, párom szerintem maradna hasonló munkakörben, max 1-2 ország között szállitana. Én ezelőtt műkörmös szalont működtettem otthon, szóval ez a két szakmám van, de mindig nyitott vagyok tanulni. Ha sikerül jól elsajátitanom a nyelvet, vállalkoznék is, fagyizót, palacsintázót nyitnék valamelyik tengerparton, ilyesmikbe gondolkodom. De màr az is megérné nekünk, hogy a tengerparthoz közel élhetnénk (ugyanúgy tetszett a Garda tó környéke is) illetve ha a nyugdíjrendszer valamivel jobb lenne

2023. aug. 1. 13:14
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Meg.
2023. aug. 1. 14:29
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom az egészségügy klasszisokkal jobb mint Magyarországon, a közbiztonság nem rosszabb alapvetően. 50 ezer euro viszont nem sok. És gondolom délen olcsóbbak a házak, bár szoktak lenni nagyon olcsó házak is mindenféle elnéptelenedő falvakban. Minden nyugati országban több a migri mint a keletiekben, a cigányok közül meg gondolom a legtöbb romániai vagy bulgáriai.
2023. aug. 1. 16:28
 7/7 anonim ***** válasza:

Kérdező: igen. Sőt. Azzal szemben, amit itt írnak, Olaszország gazdasága cseppet sem fejletlen, és jók a szociális ellátások is.

Hát, fagyizóból biztosan túl sok van nekik is, de ha már ott vagytok, ki lehet tapasztalni, hogy mire lenne szükség.

2023. aug. 2. 01:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!