Ki szeretnék költözni Olaszországba, vannak kint élő magyarok?
Rengeteg magyar lány él kint..."egzotikus táncosnők". :)
Melót, olasz nyelv nélkül nem fogsz találni, csicska melóra meg ott a sok afrikai.
A fő kérdésedre válaszolva én itt élő magyar vagyok, éltem Közép-Olaszországban is több évig, most már több mint egy éve déli nagyvárosban élek. Én imádom, de ez teljesen személyes egyéni vélemény. A tenger látványát nem lehet megunni.
Röviden munka nincs, de mivel nem írtad mivel foglalkozol, mihez értesz vagy itt mit szeretnél csinálni így ehhez nem tudok jobban hozzászólni. Amit az első válaszoló írt az igaz, contratto a tempo indeterminato-t szinte képtelenség szerezni, vagyis határozatlan idejű szerződést, egyelőre még az olasz férjemnek sem sikerült (és még hosszú az út előtte) pedig régóta egy helyen van, de még mindig nem érte el azt a szintet, hogy megkapja, neki mondjuk az egyetemen belül van pozíciója, itt kissé másképp működik ez az egész.
Olaszul gondolom jól beszélsz, másképp semmi értelme kiköltözni, angolul (vagy más nyelven) nagyon kevesen tudnak folyékonyan.
Nagyon nem mindegy az sem, hogy hová szeretnél menni, észak és dél két teljesen különböző világ, ha a valódi Italiat akarod látni akkor délt ajánlom, itt viszont még rosszabb a helyzet munka-fronton. De kirándulni ide érdemes jönni.
Első válaszoló, melyik egyetemre mész? Ha Közép-Olaszország, lehet ugyanaz ahová én is jártam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!