Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A kapitalizmus okozta a két...

A kapitalizmus okozta a két világháborút?

Figyelt kérdés

A fegyvergyártás hatalmas biznisz

És ugye azert volt lázongás mert a 30as evekben a világválság amit szintén a kapitalizmus és a túltermelés okozott

A munkásosztály nem tudta megvenni a termekeket es ezert eladni sem tudtak es tultermeles volt

A kapitalizmus mindig ilyenekbe torkollik

-a lehető legtöbbert adom a termekeimet hogy hasznom legyen, a munkásokat pedig alacsonyan fizetem!

-nem tudom hogy nincs penze a munkásaimnak megvenni a termékeket!

2023. júl. 3. 17:18
1 2
 11/16 DK-s ***** válasza:
60%

#10-nek:

Baxxus! Tőled lemegyek "hídba". XD

Bizonygatod hogy nem a kapitalizmus okozza a világháborúkat, hanem az imperializmus?

A két szó gyakorlatilag UGYANAZT jelenti.

[link]

2023. júl. 4. 17:00
 12/16 anonim ***** válasza:
@11 a kapitalizmus es a haboruk utjan torteno imperialista torekves kozott eleg nagy kulonbseg van szerintem.
2023. júl. 4. 17:08
 13/16 DK-s ***** válasza:

#12-nek:

A kapitalizmus, és a háborúk útján történő legfelsőbb fokú kapitalista törekvés között szerinted különbség van abban, hogy az utóbbi nem kapitalista?

Ebből nem jössz ki.

2023. júl. 4. 19:54
 14/16 anonim ***** válasza:
Te most szandekosan jatszod itt a hulyet vagy tenyleg nem erted? Nem tudom eldonteni.
2023. júl. 4. 20:36
 15/16 DK-s ***** válasza:

#14-nek:

Tisztázzuk: Az imperialisták kapitalisták. Eddig meg van?

A világháborúkat te magad ismerted el, hogy az imperialisták erre irányuló törekvései robbantották ki.

Tehát az imperialistának nevezett kapitalisták, akik azért "imperialisták", mert tökélyre fejlesztették a kapitalizmust.

De szerinted a kapitalisták nem tehetnek a világháborúk kitöréséről. Szerintem viszont KIZÁRÓLAG ők tehetnek róluk.

2023. júl. 4. 20:53
 16/16 anonim ***** válasza:

"Tisztázzuk: Az imperialisták kapitalisták. Eddig meg van?"

Nincs meg. Miert lenne az imperializmus azonos a kapitalizmussal?

Meg az altalad korabban citalt arkanumos linken is van olyan, hogy orosz imperializmus. Mikor volt Oroszorszagban kapitalizmus?

"A világháborúkat te magad ismerted el, hogy az imperialisták erre irányuló törekvései robbantották ki."

Marmint pontosan hol "ismertem el" ilyet?

"De szerinted a kapitalisták nem tehetnek a világháborúk kitöréséről."

Szerintem elobb pihend ki magad, aztan ha azzal megvagy, akkor jozan fejjel dontsd el eloszor, hogy most akkor szerintem a kapitalistak robbantottak ki a vilaghaborukat, vagy szerintem a kapitalistak nem tehetnek rola. Utana gyere vissza, es akkor beszelhetunk a dologrol. De ennek igy nem sok ertelmet latom, hogy gondolkodas nelkul akarod a szamba gyomoszolni, ami eloszor az eszedbe jut.

2023. júl. 4. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!