Támogatnád, hogy az Európai Unió az Ukrajnának adott eddigi 70 milliárd euró pénzsegélyen kívül további 50 milliárd euróval támogassa Ukrajnát?
Határozottan nem.Az az én pénzem is,és a többi Európai Uniós állampolgár pénze.Minket nem kérdeztek meg hogy a pénzünket odaadhatják e egy nem uniós országnak.
Ha Ukrajna megnyeri a háborút ,akkor kaphat segélyt,kölcsönt amit törleszthet gabonában,olajban.
Ha Ukrajna veszít,és Orosz fennhatóság alá kerül akkor miért az Unió fizesse a kárt amit az oroszok okoztak?Viseljék az oroszok a helyreállítás költségeit.
2: Azzal ugye tisztában vagy, hogy a külföldi segélyek megszavazásához egyhangú döntés szükséges? Magyarán ha úgy döntenek folyósítják, akkor a választásokkal arra felhatalmazott kormány beleegyezését adta vagyis de, megkérdeztek róla és beleegyezésünket adtuk. Ez a közvetett demokráciában így működik, kivételes esetektől eltekintve a kormány semmilyen más döntéséhez nem kell a lakosság véleményét kikérnie, bár annak következményeit nyilvánvalóan viselnie kell. Vagy a te véleményed eddig minden döntésről kikérték? Mert akkor bocsi. Mert Magyarország önállóan is szokott külföldi segélyeket nyújtani, meg egyébként érkeznek is hozzánk EU-s és nemzetközi támogatások, szerintem 2008 körül közel 20 milliárd eurós támogatást kaptunk az EU-tól, IMF-től és a Világbanktól. Pedig itt még háború sem volt. Az bezzeg milyen jó volt.
Azt kéne látni, hogy ez a segély nincs ingyen elég nagy részét visszafizetendő kölcsönök formájában folyósítják, másrészt az EU-nak olyan gazdasági és politikai érdeke fűződik Ukrajna fennmaradásához, stabilizálódásához az orosz előretörés megállításához ami nehezen fejezhető ki pénzben de nem szórnák a pénzt ha úgy éreznék nem kifizetődő. Egy ilyen segélycsomag kidolgozásán, előkszítésén nagyobb gazdasági koponyák dolgoznak mint akikkel Magyarországon itt találkozni lehet.
"Az az én pénzem is"
Milyen te pénzed? :D
Eddig egy szaros fillért nem adtunk bele az EU-ba, ők költöttek volna ránk ezer milliárdokat, de azt meg ellopták a NER-es faszok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!