Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Segitenétek? Végrehajtással...

Segitenétek? Végrehajtással kapcsolatban.

Figyelt kérdés

T-mobilos tartozásom volt,ami bíróságra került.Ott kaptam 6 havi részletfizetési lehetőséget,amiből 5-t be is fizettem,de a 6-kat nem tudtam.

Most kaptam egy levelet,amiben azt irják,hogy 8 napon belül fizzesem be,mert ha nem,akkor külön felszólitás nélkül megtesszik a szükséges intézkedéseket a végrehajtási eljárás meginditásáról.

Kérdésem az lenne,hogy ez,hogyan történik?

Házhoz jönnek vagy esetleg folyószámláról letiltják azt az összeget(19000 ft-ról van szó)?

Nevemem nincs semmi,csak a folyószámla.

2010. okt. 12. 09:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Miért nem fizeted egyszerűen be? Ez azért nem olyan nagy pénz, simán megoldható szerintem... ha a folyószámládról le tudják tiltani, akkor te is be tudod fizetni. Csak nem kerülnek rá a behajtási költségek.
2010. okt. 12. 10:07
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen,sajnos most nem tudom befizetni sehogyan sem,hónap elején érkezik rá mindig a családi és gyes,addig nem tudom befizetni.Egyedül maradtam 3 gyerekkel,és most csak ez a pénzem maradt.Az első 5-t még akkor fizettem be,amikor a férjem még velünk volt.
2010. okt. 12. 10:12
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha nem fizeted ki akkor elsősorban a folyószámládról egy összegben leveszik..Így viszont akár akarod akár nem pénz nélkül maradtok..Ha nem tudja levenni,akkor egy nap megjelennek a lakásod előtt,és 19.000 forint értékben felpakolnak a cuccaidból.De arra készülj fel,hogy jelentősen olcsón fogják számolni az értékeket..Pl: egy 50.000 forintos Tv-re azt mondják,hogy 10.000 forintot ér..stb..Tévhittel ellentétben az elkobzott tárgyaidat egy ideig tárolják egy raktárban ahonnan kiválthatod..Vagyis kifizetted a büntetést,a szállítási költséget ,és már vihetted is haza..

Én a helyedben mivel ez nem olyan nagy összeg gyorsan fizetnék mondjuk 5000 forintot,és közben küldeném a részletfizetési kérelmet amiben leírnám,hogy miért kérem..Többnyire megadják ha látják a fizetési szándékot,mert ne az a céljuk,hogy kirámoljanak,hanem csak a pénzüket akarják vissza..Ha elutasítanak akkor sincs még veszve semmi..Akkor ad el a telefont,adj el pár dolgot amiből kijönne ennyi összeg,és fizesd be..Jobban jársz mert ha megvárod míg pakolnak akkor már nem 19000 forint lesz hanem jóval több..

2010. okt. 12. 10:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Korábban kellett volna megtenni, amikor kiderült, hogy nem tudod befizetni az utolsó részletet: amikor engedélyezték a részletfizetést, abban benne volt, hogy ha elmulasztod a határidőt, az egész tartozás esedékessé válik és végrehajtást kérhetnek.

Javasolnám, hogy azonnal írj egy új kérvényt, amiben kéred a maradék tartozás X havi részletekben történő rendezését és add fel elsőbbségi tértivevényesként.

A végrehajtás nem csak a tartozásodat "veszi el" hanem a felmerült egyéb költségeket is, így jóval többe fog kerülni az egész, mint 19e....

2010. okt. 12. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!