Segitenétek? Végrehajtással kapcsolatban.
T-mobilos tartozásom volt,ami bíróságra került.Ott kaptam 6 havi részletfizetési lehetőséget,amiből 5-t be is fizettem,de a 6-kat nem tudtam.
Most kaptam egy levelet,amiben azt irják,hogy 8 napon belül fizzesem be,mert ha nem,akkor külön felszólitás nélkül megtesszik a szükséges intézkedéseket a végrehajtási eljárás meginditásáról.
Kérdésem az lenne,hogy ez,hogyan történik?
Házhoz jönnek vagy esetleg folyószámláról letiltják azt az összeget(19000 ft-ról van szó)?
Nevemem nincs semmi,csak a folyószámla.
Ha nem fizeted ki akkor elsősorban a folyószámládról egy összegben leveszik..Így viszont akár akarod akár nem pénz nélkül maradtok..Ha nem tudja levenni,akkor egy nap megjelennek a lakásod előtt,és 19.000 forint értékben felpakolnak a cuccaidból.De arra készülj fel,hogy jelentősen olcsón fogják számolni az értékeket..Pl: egy 50.000 forintos Tv-re azt mondják,hogy 10.000 forintot ér..stb..Tévhittel ellentétben az elkobzott tárgyaidat egy ideig tárolják egy raktárban ahonnan kiválthatod..Vagyis kifizetted a büntetést,a szállítási költséget ,és már vihetted is haza..
Én a helyedben mivel ez nem olyan nagy összeg gyorsan fizetnék mondjuk 5000 forintot,és közben küldeném a részletfizetési kérelmet amiben leírnám,hogy miért kérem..Többnyire megadják ha látják a fizetési szándékot,mert ne az a céljuk,hogy kirámoljanak,hanem csak a pénzüket akarják vissza..Ha elutasítanak akkor sincs még veszve semmi..Akkor ad el a telefont,adj el pár dolgot amiből kijönne ennyi összeg,és fizesd be..Jobban jársz mert ha megvárod míg pakolnak akkor már nem 19000 forint lesz hanem jóval több..
Korábban kellett volna megtenni, amikor kiderült, hogy nem tudod befizetni az utolsó részletet: amikor engedélyezték a részletfizetést, abban benne volt, hogy ha elmulasztod a határidőt, az egész tartozás esedékessé válik és végrehajtást kérhetnek.
Javasolnám, hogy azonnal írj egy új kérvényt, amiben kéred a maradék tartozás X havi részletekben történő rendezését és add fel elsőbbségi tértivevényesként.
A végrehajtás nem csak a tartozásodat "veszi el" hanem a felmerült egyéb költségeket is, így jóval többe fog kerülni az egész, mint 19e....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!