Reálisnak tartanátok az elkövetkező 5 évben monjuk egy 100%-os inflációt?
Reálisnak tartanátok az elkövetkező 5 évben monjuk egy 100%-os inflációt?
Emlegetik itt a háborús inflációt.
A történelem során meg visszanézve igen jelentős a háborúnak az inflációs nyomása, amiből még környező országban is nehéz kimaradni.
Első világháború után: A bankjegyek inflációját véve figyelembe, amíg 1919 augusztusában 100 magyar korona 11,6 svájci frankot ért, addigra egy évvel később csak 3,1-et, december környékén pedig 1,4-et.
Második világháború: 15 óránként duplázott a termékek ára a hiperinflációnál.
A történelem ismétli önmagát. Visszafogottan is, de reális veszéllyel fenyegethet egy 100%-elinlálódás 5 év távlatban Magyarországon?
Mondjuk bő egy éven túl vagyunk a 24%-al.
A világon mindent reálisnak tartok. Pl Európánan sokan a földhöz verték magukat hogy a személyi szabadságot nem lehet korlátozni, aztán jött a kovid. Sokan a földhöz verték magukat, hogy nem lehet embereket ölni, aztán jött az ukrán háború. Én láttam itt olyanokat leírva, hogy ha Magyarországon törne ki háború ő sárga foscsíkot húzva maga után hasítana Hegyeshalomig. Egy valamin nem gondolkodtok el, olyan nincs hogy lehetetlen. Én nem értem az Európai ember mért gondolja, hogy holnap nem az ő torkát fogják átvágni.
Pedig azt fogják. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!