Szlovákiában és erdélyben az ott élő szlovákok/románok és magyarok jól kijönnek egymással?
Szlovákiáról tudok nyilatkozni, Erdélyt nem ismerem. Jól kijönnek egymással az emberek. Vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy a mai generációk már jól kijönnek egymással. Konfliktus abból lehet, ha valaki nem beszél rendesen szlovákul. És ez félig-meddig jogos is a szlovákok részéről.
Ehhez hozzáfűzném, hogy egyrészt nagyon könnyű Magyarországról biztatni a határon túliakat, hogy álljanak ellen, csak azért se tanulják meg az államnyelvet, és legyenek irredenták. Másrészt ha 2023-ban egy dunántúli sváb vagy békési szlovák törve beszélné a magyart, gondolom te is furcsállnád.
"Másrészt ha 2023-ban egy dunántúli sváb vagy békési szlovák törve beszélné a magyart, gondolom te is furcsállnád."
Én nem!
Sok hasonlót láttam!
2.
Én se feltétlenül lepődnék meg, de megjegyzést biztos nem tennék, pedig Magyarország lakosságának 98,9%-a magyar anyanyelvű, tehát homogén, ellentétben a kérdező által említett két országgal.
És az jogos, hogy az egész országot ahol élnek alig több mint 100 éve kapták meg tök ingyen egy több mint 1000éves országból?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!