Politikailag korrekt a zsidó szó?
Figyelt kérdés
Vagy helyesebb inkább hébert/izraelitát mondani?2023. jún. 7. 11:10
1/15 anonim válasza:
Ez olyan mint a roma/cigány, színesbőrű/néger.
2/15 anonim válasza:
A zsidó nevet az a nép önmagára is használja, szerintem rendben van.
5/15 anonim válasza:
A zsidó nevet maguk a zsidók is használják saját magukra nincs benne semmilyen sértő dolog.
6/15 anonim válasza:
A néger szó tényleg sértő lehet, mert az a rabszolgasággal, a kényszerrel, az elnyomással kapcsolatos, amit a "fehérek" adtak nekik. Nálunk talán a szerecsen volt rá a név, az nem tudom sértő-e.
A cigány szó sértő lehet? Elvileg a cigányság hivatalos "saját" neve is ez, nem? Angolul gipsy -dzsipszi-. A roma szó nem tudom honnan eredhet.
7/15 anonim válasza:
A zsidó szóban önmagában semmi sértő nincs. De attól is függ, hogy milyen szövegkörnyezetben használod. Pl. ha valakinek odaszólsz hogy "Mivan te zsidó" az azért gáz és sértő.
8/15 anonim válasza:
Igen, önmagában teljesen rendben van, és nem sértő. De ha eléteszünk mondjuk negatív jelzőket VAGY éppen olyan szövegkörnyezetben használjuk, ahol azt bizonygatják, hogy ők milyen rossz emberek, akkor úgy már sértő.
9/15 anonim válasza:
A buszon beszólt az egyig kisebbségi a másiknak, hogy mi van c-ány!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!