Mi lesz most a szakmunkásokkal?
Becsődölt az építőipar, sok kis fiatal meg felnőttek is mentek el szakmunkásnak, nagyon sokan tanultak szakmát. Mi lesz most velük? Mit fognak enni, hogyan fizetik ki a számláikat?
Hatalmas a baj, szakmunkások meg sokan vannak akik dolgoznànak.
20: bádogos esetében nem is csodálom. Vegez évente vagy 20-30 egy ekkora országban. Eközben fejlődik a tetők műszaki tartalma, egyre több a fém szegély, illetve afem fedés is
. Nő a feladatok száma és alig végeznek ergo. Sok esetben annyit kérnék amennyit nem szégyelnek. Epitőiparban dolgozom, látom.
#23-nak (kérdezőnek):
#20 azért talált nehezen bádogost, mert azt nyugodtan tekinthetjük kihalt szakmának. Úgy van, ahogy mondod. A bádogos munkát már jó ideje vagy az ácsok csinálják, vagy a kőművesek segédmunkásai.
Nem igényel komolyabb szaktudást vagy gyakorlatot.
Ha élelmes bármelyik is, elkezdi interneten meghirdetni a képességeit - vagy megbízhatóan működő klikkekbe szerveződve teszik meg ugyanezt.
Villanyszerelőre, házi átalakításokban, bővítésekben, karbantartásokban tevőlegesen részt vállalni képes szakemberekre mindig is szükség lesz!
Nekem egy villanyszerelő jött volna jól a múltkor, de a világegyetemben nem találtam... Már nem kell, - de vakaróztam is azon, hogy miként oldjam meg a nyomoromat.
#25-nek:
Kőműves vagyok, úgyhogy nekem ne akard bebizonyítani hogy olyan bonyolult, mint az atomfizika. Ha sima horganyzott akkor forrasztás, ha porszórt, akkor sziloplaszt, osz't jónapot.
Dolgoznak tovább.
Mert munka az van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!