"... volt egy darabig demokrácia, azt az Egyesült Államok szüntette meg, hogy az egyiptomi hadsereget ráuszította a demokratikusan megválasztott muzulmán testvériség nevű csoportra és eltávolította őket ezen keresztül..."
Most őszintén: egyikőtöknek sem gyanús, hogy az USA nem parancsol az egyiptomi hadseregnek? Tényleg bármilyen f.szságot elhisztek?
Nem tudom, megnézted-e a videót, hogy egy rövid ideig volt demokrácia, mert az usa azután megbuktatta!
Az ismerősöddel is pontosan akkor történt ez?
Kérdező, mesélek neked egy másik univerzumot, amiben ez az egész mese teljesen máskéooen zajlott. Abban a mesében Egyiptom első demokratikusan megválasztott elnökének, Morszinak az egyik első lépése az elnöki pozíció teljhatalmának megerősítése volt, ami nem kifejezetten demokratikus lépés. Hogy ez amiatt volt, mert a diktatúrából fennmaradt korrupt hadsereggel szemben nem bírt máshogyan, vagy mert maga is egy diktátor volt, azt én nem tudom. A lényeg az, hogy a csávóval szemben így egyszerre rágott be a nép és a hadsereg, és a sereg a népre hivatkozva tudta megpuccsolni.
Tudom, hogy ez nem olyan izgalmas, mint egy gagyi vetített ppt előtt mese az USA nagy háttérösszeesküvéséről, de én adnék egy esély annak a gondolatnak, hogy tüntetések és felkelések az USA nélkül is előfordulnak, főleg ott, ahol máshogyan nem lehet megbuktatni egy vezetőt.
6.
Majd, hogyha te is szakértő leszel és összeállitasz egy ilyen videót, amit belinkeltem talán átgondolom, de jelenleg te egy gyks kis anonim senki vagy nekem!
"Majd, hogyha te is szakértő leszel és összeállitasz egy ilyen videót, amit belinkeltem talán átgondolom"
Igazából kb megtehetném, mert szerintem ennyire vagyok szakértő, mint ez a csávó. Próbáltam rákeresni erre az emberre. A források, amiket találtam:
1: a Libri oldalán kiderül, hogy van egy könyve a Hidegháború és még 30 év címmel. Mondom, na, érdekel.
2: a könyv kiadója a Smaragd kiadó, amiről az derült ki, hogy amatőr írók szerzői jellegű kiadásával foglalkoznak. Csupa lelkes, kezdő író van náluk, senki profi. A kiadó oldalán van róla egy oldal, ahol "államigazgatási szakemberként" hivatkozik magára. Van egy link a saját honlapjára, illetve egy "könyveim" link, ami üres oldalra hivatkozik.
3: a youtube csatornáján benyomtam egy angol nyelvű videót, amin szakértőnk fülsértő hunglish akcentusával úgy mutatkozik be, mint "magyar ellenzéki politikus".
4: gondoltam, rákeresek fb-on, ahol pedig két munkahely van nála megjelölve: egy ügyvédi iroda és egy tánccsoport. A fb oldalát böngészgetve találhatunk egyébként Orbánellenes, Amerikaellenes, Oroszországellenes, oltásellenes, csupa-csupa ellenes tartalmat. Meg büszke posztokat a következő Salsa tanfolyamáról is.
Ez a srác egy lelkes amatőr, nem szakértő. Pontosan ugyanúgy a laikus véleményét tolja, ahogyan én is, mindössze annyi a különbség, hogy ő annyira komolyan vette magát, hogy kvázi saját költségen megjelentetett egy könyvet is belőle, én meg csak itt tépem a számat. A véleménye ettől nem relevánsabb, mint a tiéd, vagy az enyém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!