Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Biztos, hogy minden rossz,...

Biztos, hogy minden rossz, ami egy diktatúrban van?

Figyelt kérdés
Pl. a szocializmusban voltak ünnepségek, felvonulások, ami közösségibbé tette az embereket. A mai rendszerben viszont mindenki teljesen elszigetelődve éli az életét, nincs egy közös eszme, ami összekovácsolja az embereket.
2023. máj. 1. 21:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
95%
A diktaturoban (!) kialakitott közösségek nem önszervezödésüek, hanem felülröl irányitottak. Ha neked ez kell, lelked rajta. Én pl. nem szeretnék kötelezöen kisvasutazni Felcsuton, ha éppen ez jut eszébe valakinek.
2023. máj. 1. 21:48
 12/20 anonim ***** válasza:
85%
Kinek? A vezetésnek nem nagyon. A kisembernek általában nagyon is.
2023. máj. 1. 21:54
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Az talán jó lenne benne, hogy a pártállami munkahelyek miatt könnyebben lehetne munkát találni gyengébb képességűként is. A kapitalizmusban ilyen nincsen.
2023. máj. 1. 21:54
 14/20 anonim ***** válasza:
89%

Egyáltalán nem biztos, hogy egy diktatúrában MINDEN rossz, alapvetően a diktatúra is csak egy rendszer. DE!

A diktatúrákkal két baj van, amiért utáljuk őket:

1: a diktatúrákban nagyon kevés ember véleménye határozza meg a haladási irányt. Ráadásul ez a kevés ember többnyire azonos gondolkodású, hiszen leginkább ez alapján álltak össze. Szóval elég kevés nézőpont alapján születnek meg a döntések, ezért az elhibázott döntések esélye SOKKAL nagyobb. Lásd: senki nem volt aki szóljon Putyinnak, hogy ebből a háborúból rosszul fogunk kijönni.

2: mivel a hatalom korlátlan, és a hatalomhoz való hozzáférés nem biztosított, ezért a hatalomért való harc állandó. Emiatt az autokrata vezetők többnyire paranoiásak, mindenkiben ellenséget látnak, és a hatalmuk fenntartása határozza meg a legtöbb döntésüket, nem az ország jólléte.

2023. máj. 2. 06:36
 15/20 anonim ***** válasza:
#4 Például?
2023. máj. 2. 10:03
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

#15:

Például a náci Németországban támogatták a fiatalok testmozgását és az egészéges életmódot. Vagy épp megépítették az első autópályákat és elérhetővé tették a nép számára az autózást.

A Szovjetunióban pl. a munkások és a nők jogai bővültek, vagy épp ott az űrprogram.

2023. máj. 2. 10:30
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

#16 A sport/testmozgás támogatása más diktatúrákra is jellemző. Kétségtelen pozitív hozadéka az általános egészségi állapot javulása. (Ez NDK/Mo. összehasonlításban látványos eredményeket hozott. Nem a javunkra). De legalább ilyen fontos volt az is, hogy a szabadidős sportban résztvevők becsatornázott, ellenőrzött módon töltötték el a szabadidejük egy részét. Az előnyeit NEM vitatom.

Űrkutatás demokráciákban is van.

2023. máj. 2. 10:38
 18/20 anonim ***** válasza:
#17, szerintem a #16-os nem a diktatúrákat méltatta, csak annyit mondott, hogy jó kezdeményezések még a legelnyomóbb diktatúrákban is előfordulnak.
2023. máj. 2. 10:53
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
#18 Én sem vitattam, sőt az NDK példát pozitívumként említettem, legalább is az volt a szándékom. De ettől függetlenül fenntartom, amit a 2. mondatban írtam. #17 vagyok (Nem év).
2023. máj. 2. 14:00
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Úgy értem, nincs közzöttetek vita. Te megkérdezted, mondana-e példákat a diktatúrákban megjelent jó kezdeményezésekre, ő pedig mondott. Nem azt mondta, hogy ezek a jó dolgok a diktatúráknak köszönhetőek, hanem azt, hogy a diktatúrák is hoznak pozitív lépéseket a nép számára.
2023. máj. 2. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!