A kérdező szavazást indított:
Anarcho-kommunizmus
Anarcho-Kapitalizmus
Sztálinizmus
Marxista-Leninizmus
Ultrakonzervativizmus
Nemzeti Szocializmus
Fasizmus
10 szavazat
1/4 anonim válasza:
Nem tudom, az melyik szélsőség, hogy legszívesebben mindenkivel elfeledtetném a történelmet, a vallást, meg a nemzeti kultúrákat, és egy új civilizációt hoznék létre, ami a természettudományokon alapszik?
2/4 anonim válasza:
#1: Nem tudom, de utópia, és olyan vége lenne, mint a fasizmusnak vagy a kommunizmusnak.
3/4 anonim válasza:
Én ahhoz a szélsőséges nézethez állok legközelebb, ahol nem léteznek vallások, mert nézetem szerint a történelmi háborúk és a ma is jelenlévő konfliktusok döntő többsége is az eltérő vallások miatt alakult ki. Vagy ne legyen vallás, vagy legyen egyetlen központi és kész...
Na ez viszont nem tudom melyik ideológiához áll közel.
4/4 anonim válasza:
#3: Ezzel az a probléma, hogy bármilyen ideológia követői ugyanúgy működnek, mint a vallásosok. Akár fasisztákról, akár kommunistákról, akár woke-okról beszélünk, ugyanaz a pszichológiai motiváció mögötte, mint a vallásoknál. Tehát úgy látszik, az emberiség vallás nélkül nem működik, mert ha a vallás elveszti jelentőségét, újat talál ki helyette, és azt követi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!