Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Melyik szélsőséghez álltok a...

Melyik szélsőséghez álltok a legközelebb?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 26. 19:54
A kérdező szavazást indított:
Anarcho-kommunizmus
Anarcho-Kapitalizmus
Sztálinizmus
Marxista-Leninizmus
Ultrakonzervativizmus
Nemzeti Szocializmus
Fasizmus
10 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
40%
Nem tudom, az melyik szélsőség, hogy legszívesebben mindenkivel elfeledtetném a történelmet, a vallást, meg a nemzeti kultúrákat, és egy új civilizációt hoznék létre, ami a természettudományokon alapszik?
2023. ápr. 26. 19:57
 2/4 anonim ***** válasza:
#1: Nem tudom, de utópia, és olyan vége lenne, mint a fasizmusnak vagy a kommunizmusnak.
2023. ápr. 26. 19:59
 3/4 anonim ***** válasza:
75%

Én ahhoz a szélsőséges nézethez állok legközelebb, ahol nem léteznek vallások, mert nézetem szerint a történelmi háborúk és a ma is jelenlévő konfliktusok döntő többsége is az eltérő vallások miatt alakult ki. Vagy ne legyen vallás, vagy legyen egyetlen központi és kész...

Na ez viszont nem tudom melyik ideológiához áll közel.

2023. ápr. 26. 23:25
 4/4 anonim ***** válasza:
#3: Ezzel az a probléma, hogy bármilyen ideológia követői ugyanúgy működnek, mint a vallásosok. Akár fasisztákról, akár kommunistákról, akár woke-okról beszélünk, ugyanaz a pszichológiai motiváció mögötte, mint a vallásoknál. Tehát úgy látszik, az emberiség vallás nélkül nem működik, mert ha a vallás elveszti jelentőségét, újat talál ki helyette, és azt követi.
2023. ápr. 27. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!