Mi a véleményetek arról hogy a románok Nagy-Románia térképet függesztettek ki a tegnapi bukaresti meccsükön?
Mondjuk nekem mindig is érdekes volt az a felfogásuk, hogy Erdély elcsatolása teljesen jogos volt és a Ceaușescu alatt történő „románisitás” is elfogadott, de Moldávia elvétele jogtalan és az ott élő oroszok és ukránok jogtalanul élnek azon a területen és nem ismerik el a moldáv népet és moldáv nyelvet sem.
Nem vagyok jártás a román történelemben, de elhiszem, hogy sok moldáv szeretne csatlakozni Romániához, de azok a moldávok akiknek saját nemzeti identitásuk van azokkal kitörődik? Ez olyan mint a Krím, hogy jó lehet sok ott élő orosz örült, hogy Oroszországhoz csatlakoztak, de az ott elő ukránokkkal és krími tatárokkal mivan?
A románok szintén ugyan az a külpolitikát folytatják, amit az álltaluk kritizált magyarok csinálnak. Fel vannak háborodva, mert magyar politikusok Erdélyben látogatnak, miközben ők is ugyan ezt teszik Moldáviában. Szúrja a szemüket a román-magyar kettős állampolgárság miközben ők is úgy osztogatják a moldávok közt a román állampolgárságot, mint a cukrot.
Egyik kutya másik eb én azt mondom.
Szerintem ha UEFA-nak volna egy kis esze akkor nem csak a Nagy-Magyarországi transzparenseket tiltaná be, hanem a Nagy-Romániát is, de valahogy a nyugaton szerintem még támogatnák is, hogy Románia bekebelezze Moldovát, ezért engedik nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!