Ausztria, Magyarország és Románia egyesüljön egy közös nagy birodalomba?
Megcáfolva az #1-es választ: sok osztrák azt mondja, hogy vissza kellene hoznunk a régi szép időket (40+ korosztály). A fiatalabb generáció, 15-25 között túl sokat nem tud a történelemről, mert migrációs hátterű emberek már főleg, így a szüleiktől, nagyszüleiktől nem halottak semmit a monarchiáról. Az iskolában meg nem olyan erős az oktatás, mint nálunk - szóval nem tájékozottak.
A dilisebb, beképzeltebb osztrákok úgy gondolják, hogy Szlovákia, Románia egy nagy része, etc Ausztria volt korábban - de még ők is azt mondják, hogy jó lenne újra egy nagy, erős birodalom.
A liberális osztrákok meg nyilván a United States of Europe-ban és a globális államban hisznek, amiben nincs helye egy erős közép-európai nagyhatalomnak.
Ha működne egy kölcsönös tiszteleten alapuló világ, akkor én támogatnám az ötletedet, hisz kultúrálisan és gazdaságilag nagyon erős, termékeny birodalom lehetnénk, amely minden állampolgárnak jó lenne.
Üdv Ausztriából!
"A fiatalabb generáció, 15-25 között túl sokat nem tud a történelemről, mert migrációs hátterű emberek már főleg"
Valaki nem kicsit szeret hazudozni.
Te is Ausztriában élsz? Más tapasztalataid vannak? Én eddig kb 300 fiatalemberrel beszéltem: többség migrációs hátterú fiatal volt, tőlem hallott először ezekről a történelmi eseményekről.
Ha ilyen erős szavakat használsz, jobb lenne, ha meg is indokolnád.
Ha már visszajön az ispánság, miért is ne!
Merészebbnél merészebb ötletek elő veletek!
Ha az mindhárom országnak előnyére válna, akkor szerintem igen.
Összeségében nincs nagy különbség e 3 ország lakóinak jólétében.
Mindegyikben vannak drága dolgok és olcsó dolgok. Nálunk egy csomó minden olcsóbb mint az osztrákoknál, ám ott több a fizetés. A Románok pedig más dolgokkal, kincsekkel vannak megáldva, mint mi. De gyönyörű lenne ez a három ország egybe fogva Európa szívében. Én támogatnám, ha olyan irányadó koncepciót dolgoznának ki a hármasország vezetésére, amely minden országnak megfelelne.
Amúgy is nagy az átjárás oda-vissza ilyen-olyan okokból a három ország között. Úgy vélem, Magyarország egyértelműen nyerne vele. A kérdés inkább az, hogy vajon a románok és az osztrákok nyernének-e annyit velünk, hogy megérje nekik. Akarnának-e közösködni? Úgy tűnik a jelenlegi hosszútávú beruházásaink és fejlesztéseinkből, hogy ez egy jó szimbiózis lehet nekik is és nekünk is. Az összedolgozás pedig általában eredményes.
De vajon Trianon óta szabad-e Magyarországnak más országgal egyesülni. nekem úgy rémlik a töri órákról, hogy ez számunkra meg lett tiltva.
#7.: "Volt már ilyen. Aztán úgy végződött, hogy elvesztettük az ország kétharmadát"
Érdekes, a 19. sz.-ban még azt erőltették, hogy benne maradjunk a Monarchiában, a 20.-ban meg már inkább szétszedték, sőt, mintha Magyarországon vertek volna le mindent, annyira megnyirbálták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!