Akik tagadják a holokausztot, azok mit mondanak erre?
7/ "("sok különféle számadat és történés módosítási változat is van" Van, de dokumentáció nélkül, vagy teljesen hamis alapokon.)"
Mint már írtam a kérdés témájában nem ismerem a becsléseket! Nem is érdekel ezért sem nézek utána. A történelem kutatók eleve vizsgálnak ilyen adatokat minden történelmi kérdésben, sőt ez teljesen alap.
Vagy másképpen a véleményem:
1. Ez a téma egy szájkarate gumicsont téma, bulvár töri.
2. Az emberek csak beállnak az egyik vitaoldalra és azt hajtogatják...
3. Nem lesz pozitvabb még akkor sem, ha ebben a háborús témában valamennyivel kevesebben haltak volna meg.
4. Aki meg ezt is csak a közismert "kétbites" módon olvassa, az vagy zsidó védelmezést vagy ellenzést tud olvasni. Mert a történelem kutatási alapokkal sincs tisztában - ugyanis a számokon megszokott módon vitáznak minden háború esetén.
Gondolom, te azok táborába tartozol, akik nem foglalnak állást arról, hogy vajon gömbölyű-e a Föld vagy lapos, mert hiszen mindkét oldal véleményét lehet olvasni, és amúgy sem érdekel a téma, de ha az ufó magazin azt íja hogy bizony a Föld banán alakú, akkor az a legkevesebb, hogy ezen komolyan elgondolkodsz. És különben is, bár nem érdekel a téma és nem is értesz hozzá, de milyen kicsi már a valószínűsége annak, hogy gömbölyű (vagyis egész pontosan geoid) legyen a Föld, hiszen annyi egyéb forma lehetne még a kockától a fülesbögre-alakig. Szóval bár egyáltalán nem akarsz állást foglalni de azért túlzás elfogadni a gömbölydedséget.
Felmerül bennem a kérdés, hogy ha még saját bevallásod alapján sem értesz valamihez, akkor minek pofázol bele?
"Gondolom, te azok táborába tartozol, akik nem foglalnak állást..."
Mindig akad egy kliség a készletben. :) >>> A téma sem érdekel, látva az emberek acsarkodásait. :) Mindig jól jön ugye egy klisé, lehet a téma kapcsán nácizi, fasisztázni, komcsizni, diktátorozni, szidózni és lemagyarozni és még ki tudja mi minden került már bele... :) Banán alakú... vélheted, hogy úgy vélem, csak tévedés. És akkor erre is lehet majd űberelni valamit... >>> Ostoba téma szerintem, már a téma is.
A 11-esből kimaradt amúgy, hogy még a véleményem a témában:
5. A teljes tagadása szerintem biztosan badarság. Olyan kb mint egy szerző aki szerint nem léteztek az ókori görögök. :)
6. Szerintem az embereknek inkább a történelem minden más részével lenne jobb foglalkozni, mint ezekkel a nácizós marhaságokkal.
7. Engem ami érdekel az az őskor, ókor és középkor. Ezek nem érdekelnek.
És most lehet írni, hogy hazudsz, náci vagy, komcsi vagy, ... :) meg lepontozni...
És kérdező remélem értetted ez eddigieket. Amúgy ott a wiki cikke, hogy alapvetően mit tudhatsz róla. Gondolom a cáfolatok a teljestől a különféle számokig terjednek... gondolom.
"5. A teljes tagadása szerintem biztosan badarság. Olyan kb mint egy szerző aki szerint nem léteztek az ókori görögök. :)"
Ellentétben a te elképzeléseiddel, vannak, akik azt állítják, nem történt semmi. A kérdés nem arra vonatkozott, te elhiszed-e a holokausztot, vagy te elhiszed-e, hogy léteznek holokauszttagadók.
"6. Szerintem az embereknek inkább a történelem minden más részével lenne jobb foglalkozni, mint ezekkel a nácizós marhaságokkal."
Szerinted, szerinted. Az a baj, hogy senki nem kérdezte a véleményedet arról, kinek mivel kéne foglalkozni.
"7. Engem ami érdekel az az őskor, ókor és középkor. Ezek nem érdekelnek."
Kutyát nem érdekli, téged mi érdekel. Itt egy kérdés, erre kéne válaszolni. Ehelyett te elmondod, hogy szerinted a kérdés hülyeség, az emberek hülyék és általában mindenki más hülye, mert téged az ókor érdekel. Mondd, te egyedül vagy ennyire sötét vagy segít valaki?
TappancsMancs
A keresztes háborúkkal összehasonlítani értelmetlen, mert a keresztes háborúk korában még nem volt pontos adatrögzítés, a holokauszt idején pedig - legalább bizonyos mértékig - igen. Így pl minimális adatot lehet tudni, ilyenekkel dolgozik a Német Történelmi Múzeum is.
"Ez a téma egy szájkarate gumicsont téma"
Úgy érted, hogy a Német Történelmi Múzeum képzett történészei történeti adatokról szájkaratéznak?
"a kérdés témájában nem ismerem a becsléseket! Nem is érdekel"
Akkor minek szájkaratézol bele?
Pontosabban: Akkor ne szájkaratézz bele!
Ilyenek ezek a nácik/fasiszták/nyilasok/Mi Hazánkosok/antiszemiták.
A fő ok a tudatlanság, és az, hogy a saját ostoba álláspontjukon kívül mást nem fogadnak el, nem hisznek csak az antiszemita propagandának, ami alapból full kamu.
Egykori Jobbik szimpatizáns voltam, én is ebben a cipőben jártam, olyan buta voltam, mint egy méretes seggszőr, de hála a jó Istennek, kigyógyultam ebből a "betegségből", ma már zsidószerető ember vagyok.
Ha bárkit érdekel, engem az gyógyított meg, hogy a politika folyamatosan finomodott, egyre finomabb lett, míg végül átálltam a Momentumhoz, ott pedig már kifejezetten szeretik a zsidókat. Néztem holokauszt filmeket, meghallgattam a másik fél véleményét is, bekövettem Instán és Facebookon rabbikat, zsidóportálokat stb. Vettem egy kipát is magamnak. Most már minden nap megnézek egy rövid kivonatot a Tórából/Talmudból, amit Oberlander rabbi mond.
Tudom nem ez volt a kérdésed, de segít a megértésben, segít abban, hogy egy antiszemita miért is antiszemita, aki nyilvánvalóan tagadja vagy bagatellizálja a holokausztot.
Összefoglalva azt mondanám, hogy tudatlanság, és nem fogadják el a másik álláspontját. És a bónusz, hogy ezek a véglegények azt hiszik, ha nagymagyarkodnak, attól több, jobb emberek, de ez hatalmas nagy tévedés!
Érteni is jó azért egy példát. A keresztes háborúk nem valamiféle tejes azonosság miatt vannak ott, hanem abból is látható, hogy a háborús áldozatok számadatai mindig vitatémák és nehéz pontosan megállapítani. Csak erre volt egy példa. És most lehet nácizni, zsidózni, magyrozni, komcsizni, diktátorozni, laposföldezni, és ami klisé még van a készleten. :)
"Úgy érted, hogy a Német Történelmi Múzeum képzett történészei történeti adatokról szájkaratéznak?"
Nem. Hanem az emberek a neten. És lehet ezt is cáfolni, de te nem úgy érted hanem majd ti megmondjátok hogyan értem. :)
És most megint lehet nácizni, zsidózni, magyarozni, komcsizni, diktátorozni, laposföldezni, banán alakúzni, visszamondani a szájkaretét és ami klisé még van a készleten. :) Mondom. Nem érdekel a téma, gondolom nehéz elnihhi. Könnyebb valami negatívat beleképzelni. :) Sajnos még ha kevesebben is haltak meg akkor is borzalmas, mint minden más háborús esemény. Szerintem.
TappancsMancs
"a háborús áldozatok számadatai mindig vitatémák és nehéz pontosan megállapítani."
a középkorban. De a 20. században már nagyjából pontos adatok álltak rendelkezésre, leszámítva, hogy a KZ-k nyilvántartását, amennyire tudták, megsemmisítették. De azokról is maradt fenn elég.
Ezért ROSSZ példa a keresztes háborúk.
"nem valamiféle teljes azonosság miatt"
mint látható, megközelítõ hasonlóság sincs.
Teljesen mellesleg megjegyzem, nem náciztam, nem stb, nem minõsítettem, TÉNYEKET, adatokat adtam meg
Ezért van igaza ma 20:27-nek:
ha nem érdekel a téma és nem is vagy tisztában vele, akkor nes pofázz bele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!