Nem azért ellenzik olyan sokan az LMBTQ-t, mert a szexualitás nem való a nyilvánosság elé, és a gyerekek elé?
Jó. Akkor azt mikor tiltjuk be, hogy a heteroszexuális párok csókolóznak, vagy esetleg akár nemi életre utaló dolgokat csinálnak a filmekben? Vagy hogy kézen fogva sétálnak az utcán? Hiszen ez is egyértelműen az ő szexualitásukra utal.
Hidd el, azt senki nem támogatja, hogy meleg (vagy akár heteroszexuális) párok az utcán szexeljenek. Az LMBTQ-mozgalomnak csupán annyi a célja, hogy a nem ciszheteró emberek is ugyanúgy élhessenek teljes életet melegként, leszbikusként, biszexként, vagy transzneműként, mint bárki más, ebbe beleértve a kiskorú LMBTQ egyéneket is (azt meg ne adja be nekem senki, hogy ő csak szigorúan 18 éves korában jött rá, hogy mi a szexuális vágy nemi beállítottsága...)
Nem, csak leakarják nyomni a kisebbségeket.
Magyarországon az emberek többsége irigy, önző, rosszindulatú.
Ők csak azt szeretnék, hogy ők mindenből a hasznot lássák, pl adókedvezmény, stb.
Mások pedig ne kapjanak semmit.
Ugyanezek nem akarják pl, hogy a tanárok több fizetést kapjanak, mert akkor megszűnik nekik a habzsidőzsi.
Ez igazából ilyen egyszerű.
Viszont tény hogy gyerekkorban már mutatkozhatnak olyan dolgok, amikor a gyerek egyszerűen nem találja a helyét. Ezt az oktatási rendszernek és a szülőnek lenne dolga kezelni, de ez a legtöbb esetben elmarad. Ennek lesz az a következménye hogy kirekesztik az adott gyereket, csúfolják, kibeszélik és nem csak azért mert szexuálisan más, hanem a viselkedéséből adódóan.
Például az öltözködési szokás egy ilyen kirekesztésnek okot adhat, ez közös, iskolai egyenruhával kiküszöbölhető lenne, persze ez csak egy ötlet. Szerintem alapvetően azzal van a gond, hogy az oktatásnak nem része az empátia, kritikai gondolkodás és az érzelmi intelligencia oktatása. Van egy tárgy hogy "etika", de az egy vicc, egy töltelék tárgy.
Így 25 évesen nekem abszolút nincs bajom se a melegekkel, se a transzneműekkel, nekem azzal van a gondom, amikor felvonulást szerveznek, szivárványzászlót valamilyen formában viselik, ez olyan mintha provokálni akarnák a környezetüket. Mármint ez direkt módon társadalmi feszültséghez vezethet alacsony vérmérsékletű embereknél.
Egy meleg ember szerintem hozzám, hetero férfihez képest nincs semmilyen hátrányban társadalmi szempontból. Egy látássérült, halláskárosult, vagy fogyatékkal rendelkező személynek viszont kijárna egyfajta odafigyelés, én ebben az esetben a pozitív diszkriminációt ahogy emlegetni szokták fair-nek tartanám, elvégre valahogy kompenzálni lehetne azt ami nap mint nap éri őket nehézségek.
Ez a téma szerintem ott kezdődik ahol az oktatási rendszer bukik, elavult, reformra szorul már évtizedek óta. Viszont nem "érzékenyítő előadást" kéne tartani, hanem "kritikai gondolkodást" kéne oktatni. Hallgassuk meg a másik embert, tiszteljük a másik véleményét, "ne ítélj, hogy ne ítéltess".
Az LMBTQ szerintem egy olyan irányzat, ami szerveződésként folytat társadalmilag hátrányos tevékenységet. Ha nem lenne a köztudatban nap mint nap ez a téma, az emberek is közömbösek lennének iránta.
"Egy meleg ember szerintem hozzám, hetero férfihez képest nincs semmilyen hátrányban társadalmi szempontból."
Persze, addig még nem csinál egy rahedli gyereket, és felveszi, élvezi a támogatásokat.
#6, rendben erre nem gondoltam.
Viszont egy meleg pár gyerekvállalási szempontból egy kompromisszum képes kormánnyal milyen megoldást várna? Örökbefogadás? Béranyaság? Lombikbébi program? Esetleg más formátumú kompenzáció?
Mondjuk annyit, hogy ne kerüljön hátrányba valaki azért, mert nincs gyereke.
"ekem azzal van a gondom, amikor felvonulást szerveznek, szivárványzászlót valamilyen formában viselik, ez olyan mintha provokálni akarnák a környezetüket."
Aha. Ugyanezen gondolat mentén gondolom támogatod azt is, hogy a nők csadort viseljenek, még a szemük se látszódjon ki, mert a csábító pillantásokkal provokálják a környezetüket és az ő hibájuk lesz, ha valaki megerőszakolja őket.
"Ha nem lenne a köztudatban nap mint nap ez a téma, az emberek is közömbösek lennének iránta."
Ez meg a legnagyobb, ótvaros kamu. Évszázadokon át nem volt a köztudatban nap, mint nap, mégis üldözték, kirekesztették és legyilkolták azt aki más volt.
Abban mi a szexualitás, hogy egy pár kitesz egy közös képet facebookra, vagy abban, ha valaki hétfőn elmeséli a kollégáknak, hogy merre kirándultak a párjával hétvégén, vagy ha egy pár egymásba karol amíg kivárják a sort a moziban, vagy ha napközben összefutnak egy ebédre/kávéra és egy csókkal/öleléssel üdvözlik egymást? Ha egy hetero pár csinálja ezeket, akkor ugye semmi, sőt jajj milyen kis édesek, hogy szeretik egymást. Ha egy meleg pár meg merné ezeket tenni, akkor itt az apokalipszis, provokálnak, dögöljön meg az ilyen magamutogató féreg, ki kíváncsi erre, miért nem a négy fal között csinálják, stb, stb.
A homofób idióták azért ellenzik ezt, mert homofób idióták. Ennyi. Nem kell ebbe túl mély dolgokat belelátni. A fiatalok közt szerencsére egyre kevesebb van, még pár generáció és talán lassan kikopnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!