Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Erdély teljes visszacsatolása...

Erdély teljes visszacsatolása helyett elég lenne egy korridort létrehozni Magyarország és Székelyföld között, ami magában foglalná Nagyváradot és Kolozsvárt is (többek között)?

Figyelt kérdés

2023. márc. 11. 09:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
61%
Korridort? Mondjuk az EU-t? Ami lehetővé teszi, hogy bárki ott vállaljon munkát és éljen, ahol szeretne, vagy ott terjeszkedjen?
2023. márc. 11. 09:31
 2/15 A kérdező kommentje:
Bécsben (magyarként) meg nyithatsz cukrászdát, ugyebár...
2023. márc. 11. 09:35
 3/15 anonim ***** válasza:
79%
Kerestem, de nincs róla lista, hány darab magyar működtet céget külföldön, igy nincs róla statisztika, de azt konkrétan tudom, hogy Bécsben a karácssonyi vásárokok minden második vállalkozó magyar és mellette, Pozsonyban is, de még Prágában és Krakkóban is beszéltem magyar árúsokkal. Mind vándorcégként működnek és járják Európa vásárait. És ez csak a karácsonyi vásár.
2023. márc. 11. 09:44
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Én koszovói-mintára javasolnék valami autonómiát abban az esetben.
2023. márc. 11. 09:57
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Valami ilyesmire gondolsz?

[link]

2023. márc. 11. 11:34
 6/15 anonim ***** válasza:
38%
Felvetésed minden realitást nélkülöz, értelmetlen.
2023. márc. 11. 21:46
 7/15 NTBS ***** válasza:
100%
II. Bécsi döntéshez hasonlóra gondolsz.
2023. márc. 13. 08:39
 8/15 progizo ***** válasza:
60%

#1.: Hagyjuk már ezt az "EU megoldja" álszent dumát!

Mit old meg? Eddig mit oldott meg az EU?

Ha annyira lényegtelenek lennének a határok, akkor visszaadnák nekünk a területeinket a szomszédaink, de valahogy nekik ez nem mindegy és ragaszkodnak a rablott földért, csak a magyarságot lehet hülyíteni ezzel az EU-s dumával...

Az meg igaz, hogy az erdélyi magyarság a terület északi részén tömörül jórészt, délebbre sajnos csak szórvány van már, tehát ha az etnikai elvet vennék figyelembe, akkor valóban Székelyföld járna vissza egy vegyeslakosságú összekötő területtel, mint 1940-ben.

2023. márc. 13. 13:25
 9/15 progizo ***** válasza:
55%

#1.: és még annyit, hogy a románok szívesen terjeszkednének a Tiszáig, keleten meg Moldáviát bekebelezve. Hát nem furcsa? Hiszen az EU-ban vannak ők is, akkor miért nem érzik maguknak a Tiszántúlunkat?

Minden értelmes ember tisztában van vele, hogy az EU olyan tehetetlenkedő, hogy még a nemzetiségi problémákat sem képes, nem is akarja megoldani, hanem az adott országokra hárítja belügyként.

De csak hajtsátok tovább az imamalmotokat a rózsaszín álmokról..

2023. márc. 13. 13:29
 10/15 progizo ***** válasza:
38%
De én azért még Aradot visszakövetelném. Hiszen hogy néz ki az, hogy vértanúink szent városát egy idegen ország bitorolja?
2023. márc. 13. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!