Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi a gond az unisex vécékkel?...

Mi a gond az unisex vécékkel? Ti támogatjátok?

Figyelt kérdés

Mármint az ősrégi társadalmi konvenciókon, jobboldali trollokon (ahol csak lehet betesznek a progresszíveknek), valamint a radikális, férfigyűlölő, szexista, feminista (sokszor TERF) előítéleteken (miszerint minden férfi potenciális szexuális ragadozó) kívül milyen érvek szólhatnak ellene? Mellesleg az erőszakolókat nem állítja meg egy "Női WC" tábla, naivitás ezt feltételezni, a gyakorlat sem ezt igazolja, és semmilyen bizonyíték sincs arra, hogy az unisex vécékben magasabb lenne a szexuális bűncselekmények száma. Ja és ezt a "hát de kényelmetlenül érezném magam, hogy férfiakkal/nőkkel kellene egy mosdóban lennem" típusú érveket is hanyagoljátok, mert ez pont olyan, mint mikor felszámolták a feketék szegregációját az USA-ban. Ott is először sokan hőzöngtek, de aztán hamar megszokták, s ma már ez a természetes.

Érvek mellette:

-végre megoldódna a transzvécék kérdése (nem lenne szükség rájuk)

-az emberek atrocitások nélkül elkísérhetnék a mosdóba a sérült, más nemű társaikat vagy más nemű kisgyerekeiket, hogy segíthessenek nekik

-nem kéne a nőknek feleslegesen sorban állniuk mikor a férfi mosdóban van egy csomó üres hely (vagy fordítva, bár ez ritkább)

Szavazzatok és lehetőleg érveljetek is mellette/ellene.

U.i: A "minek foglalkozol ilyen hülyeségekkel"; "ez meg kit érdekel"; "komolyan ez a legnagyobb probléma" jellegű hozzászólásoktól kíméljetek, mert csak ignorálás, lepontozás lesz az eredmény. Ha nem érdekel a kérdés, lapozz tovább. Köszi.

2023. febr. 16. 18:29
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
82%

Én fiúként nem járok be a sima férfi klotyóba sem, mert annyi a perverz, aki a farkadat lesi, meg a gáz személy, aki a padlóra hugyozik.

Már csak az kéne, hogy transzok meg nők is ott parádézzanak a ketchupos vagy véres tamponjaikkal.

Bár akkor legalább lenne mivel feltunkolni a húgyot a csempéről.

2023. febr. 16. 18:46
 12/42 A kérdező kommentje:

"Férfi vagyok, qrvára nem lenne kedvem ezentúl sorban állni a wc-k előtt."

Ez önzőség, és egyértelmű diszkrimináció, hiszen többet kell várni a nőknek, és nekik sem olcsóbb az idejük mint a férfiaknak. Így legalább ki lenne használva minden hely.

"Nő vagyok, hányingerem van a lehugyozott wc-ülőkék látványától, amit a férfiak hagynak maguk után."

Ez mindkét nemnél probléma, a csak női wc-ben is mindenki letörli előbb az ülőkét, így ez semmit sem számít. De ha a higiénia a szempont, akkor az éttermekben is lehetne külön női és férfi részleg, arra hivatkozva, hogy a nők tisztábbak és nincs kedvük a férfiak mocskát takarítani evés előtt.

2023. febr. 16. 18:51
 13/42 A kérdező kommentje:

6-os

Mivel semmi újat nem tettél hozzá a témához, ezért ment a lepontozás.

2023. febr. 16. 18:53
 14/42 anonim ***** válasza:
60%
Én meg mindenkit felpontoztam.
2023. febr. 16. 18:54
 15/42 anonim ***** válasza:
39%
Ez egy baromság. Ha valakinek nem jó se a férfi se a női mosdó, akkor menjen a mozgáskorlátozott/pelenkázós budiba. Nagyobb áruházakban, plázákban, benzinkutakon szinte mindenhol van külön.
2023. febr. 16. 18:55
 16/42 A kérdező kommentje:

8-as

"Azt tudod ugye ha ez megvalósulna akkor a szatírok, perverzek meg az incel agyhalottak végig a női mosdók környékén lennének?"

Egyrészt mint már említettem, akinek olyan a szándéka, azt semennyire sem fogja érdekelni, hogy milyen tábla van kirakva a mosdóra. Másrészt nem értem milyen "női" mosdóról beszélsz, mikor a kérdésben is benne van hogy unisex.

2023. febr. 16. 18:56
 17/42 anonim ***** válasza:
56%

"6-os

Mivel semmi újat nem tettél hozzá a témához, ezért ment a lepontozás."

:O

Zokogok. Már tárcsázom is a terapeutám, mert ezt a megrázkódtatást egyedül képtelen vagyok feldolgozni.

2023. febr. 16. 18:57
 18/42 A kérdező kommentje:

"Mert valaki már megint nem tud célozni, felhajtva hagyta az ülőkét, széthagyta a tamponját, stb, stb. Kinek hiányzik ez mondjuk a munkahelyén is?"

A nők már most is ugyanúgy panaszkodnak a szétdobált tamponokra, otthagyott ürülékre. A higiénia pedig nem a nemedtől függ.

2023. febr. 16. 18:59
 19/42 A kérdező kommentje:

"Én fiúként nem járok be a sima férfi klotyóba sem, mert annyi a perverz, aki a farkadat lesi"

Én ezt nem tapasztaltam, de vannak erre is megoldások. Pl. a helység kialakítása.

2023. febr. 16. 19:01
 20/42 A kérdező kommentje:

"Ez egy baromság. Ha valakinek nem jó se a férfi se a női mosdó, akkor menjen a mozgáskorlátozott/pelenkázós budiba. Nagyobb áruházakban, plázákban, benzinkutakon szinte mindenhol van külön."

Az igazság az, hogy sajnos a legtöbb helyen pont nincs.

2023. febr. 16. 19:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!