Horn Gyula tényleg zsidó származású volt?
2023. febr. 12. 11:09
1/13 anonim válasza:
Azt tudom, hogy Kádár egyszer rákérdezett nála, mire kitérő választ adott. De max félzsidó lehetett a wiki szerint is.
2/13 A kérdező kommentje:
Miért, Kádár antiszemita volt?
2023. febr. 12. 11:15
3/13 anonim válasza:
Wikipedia szerint részben igen.
"Horn Gyula 1932. július 5-én született Budapesten, a Horn család harmadik gyermekeként. Evangélikus hitre áttért zsidó családból származott.[1] Dédszülei: Horn Józsua, Weiss Hanna. Nagyszülei: Horn Salamon Károly vasúti mozdonytisztító, Blau Róza. (...) Édesapját 1944-ben a Gestapo elhurcolta és innen nem tért vissza."
4/13 A kérdező kommentje:
Ahogy tudtommal Antall Józsefek és Göncz Árpádnak is voltak izraelita felmenői, Szabad György (az országgyűlési első elnöke) pedig holokauszttúlélő volt
2023. febr. 12. 11:17
5/13 anonim válasza:
2: Nem kell ahhoz antiszemitának lenni, hogy szeress tisztában lenni azzal, kivel állsz szemben.
6/13 anonim válasza:
Igen,kürt gyula zsidó volt.a göncz is elég egyértelmű szerintem..
7/13 anonim válasza:
Én nem vagyok antiszemita, de. 😄
8/13 anonim válasza:
Igen, már a neve is ezt sejteti, és amúgy kb. a politikusok fele az. Antall is az volt. Ránézésre félzsidónak mondanám, de lehet, hogy teljesen az volt. Erősen titkolhatták, csak később derült ki szerintem. Igaz, ma is titkolja mindegyik.
9/13 anonim válasza:
Antall édesapja a Yad Vasem szerint "cadik haolam" (= a világ igaza), márpedig ez a cím csak zsidómentõ NEMZSIDÓKNAK jár.
De lehet, hogy Ti jobban tudjátok. Amúgy mit is számít?
10/13 anonim válasza:
Horn negyedrészben volt zsidó (egyik nagyszülője), Antall pedig nyolcadrészt (egyik dédapja). 8-as hülyeséget beszél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!