Szerintetek igaz, hogy a nyugati világ egy tökéletes disztópia felé halad?
Az, hogy még akar jó is lenne egy biztonságosabb világ felé való fejlődés tekintetében, csak annyi a szépséghibája, hogy nem az államok, hanem magáncégek birtokolják és gyűjtik az adatokat.
Szerintem jó lenne ez a nagymértékű megfigyelés, adatgyűjtés, olyan értelemben ahogy pl. egy óvoda is biztonságosabb, mint a Magdolna utca éjjel 2-kor, csak ne cégek csinálnák.
Kínáról hallottál, kérdező? Kicsit olvasgass már, ott hogyan figyelik meg az embereket.
A hanyatló nyugat még azt is megengedi, hogy a háborús bűnös Oroszország MELLETT tüntessenek az elvtársak, miközben Oroszország Anyácskában már azért börtönbe zárnak, ha háborúnak nevezed a háborút.
Egyébként miféle szabadságod van, amit annyira féltesz? Úgy értem, mit csinálsz, amit elvehetnek tőled?
Akik ennyire rettegnek a tech cégektől, azok magyarázzák már el, miért lenne jobb, ha nem lennének? Mit szeretnétek? Postagalambbal üzengetni, és faxszal kommunikálni messenger, meg okostelefon helyett?
Ha meg nem figyelnék a közterületeket, akkor meg az lenne a bajod, hogy nem érzed magad biztonságban a rablóktól, támadóktól.
#4 Úgy, hogy a szabadságot nem éri meg megőrizni a biztonsággal szemben, ha egy olyan világhoz vezet, ahol kollektíven rosszabbul él az emberiség.
Én pl. feladom a fizetésem egy részét adóban azért, hogy cserébe az alattam lakó 3 gyerekes családanyához kijöjjön a védőnő, a gyerekek ingyen járhassanak oviba, isibe, és ha az anyuka tüdőgyulladást kap, ingyen ellássa az orvos és dotált áron vehessen antibiotikumot.
#8: "Akik ennyire rettegnek a tech cégektől, azok magyarázzák már el, miért lenne jobb, ha nem lennének? Mit szeretnétek? Postagalambbal üzengetni, és faxszal kommunikálni messenger, meg okostelefon helyett?"
Nekem megfelelne. Még jobb is lenne a világ, nem az interneten élnék az életüket az emberek.
"Ha meg nem figyelnék a közterületeket, akkor meg az lenne a bajod, hogy nem érzed magad biztonságban a rablóktól, támadóktól."
Nekem biztos nem. A szabadsággal együtt jár a rossz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!