Miért ilyen drága a magyar tej?
Figyelt kérdés
A gazdák igen csendben vannak. Most nem öntik a tejet a csatornába.2023. jan. 17. 10:31
11/17 anonim válasza:
Energiaigényes az előállítása. Sajnos az energiaárak elszállása miatt ez is drága lett.
12/17 anonim válasza:
Én 220 forintért veszem, van ~6 tartalékba most is, nem értem a kérdést.
13/17 anonim válasza:
#12: ha épp nem troll vagy, akkor szerintem sokan örülnének neki, ha elárulnád, hol jutsz hozzá ennyiért, mert az ársapkás termékek nálam csak legendának számítanak, soha nem találkoztam még olyannal.
14/17 anonim válasza:
Tejet nem csak lefejik és palackozzák, hanem hőkezelik, illetve hűtik. Tejtermékek előállításához adott hőmérséklet szükséges. Ez mind energiaigényes folyamat.
Plusz még ott az ársapka, így az üzletek a veszteségüket ráterhelik a többi termékre, ami pedig extrán növeli az inflációt.
15/17 anonim válasza:
#10 Ne mondd már. Bármelyik lidlben kapsz 5 lej körül tejet.
16/17 anonim válasza:
Mert Csányi bankelnök úr tehenészeteiből így nagyobb jövedelem származik. Nem véletlenül ő került most a magyar milliárdosok sortrendjének elejére.
17/17 anonim válasza:
Azért drága a tej hazánkban, amiért minden más is az: mert Fidesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!