Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi a logika abban, hogy...

Mi a logika abban, hogy Oroszország lebombázza Ukrajnát, majd Európa irdatlan pénzeket hitelből is ad Ukrajnának az újjáépítéshez?

Figyelt kérdés

Miért vállal Európa ilyen gigantikus terheket minden adófizető terhére? Értem én, hogy egy országot sem kellene bombázni, de miért nem a háború befejezésén van a hangsúly? Mit ad cserébe Ukrajna mindezért? Újjáépítünk valamit, amit le sem kellett volna rombolni?

Az emberiségnél létezik ostobább teremtmény a földön?

2022. dec. 2. 10:31
 1/9 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem sem kéne, az ukránok tudatosan készültek erre a háborúra és akarták, és most sem akarnak békét, akkor ki mit főzött, egye meg.
2022. dec. 2. 10:34
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Létezik. Az orosz orkok.
2022. dec. 2. 10:34
 3/9 Demion ***** válasza:
74%
Nem ad Európa irdatlan pénzeket. Kölcsönt ad Ukrajnának, aminek a tőkerészét fizeti vissza Ukrajkna, az EU pedig a kamat fizetését vállalta. A Magyarországra eső rész ebből 6 millió euró, cirka 2,5 milliárd forint. Ez kb annyi, mint amennyit a kormány egy hét alatt költ el propagandára.
2022. dec. 2. 10:50
 4/9 anonim ***** válasza:

Gyerekes tájékozatlanságra vall a kérdésed, már ne is haragudj.

Honnan van a hitel? Kinek fogunk tartozni? A hitel kamata, díja, haszna kié lesz?

A háborúnál nincs jobb üzlet.

Ukrajnát olyan országok támogatják, akiknek erős a gazdasága, van pénze. A saját fegyvereiket adják át ukrajnának, amit aztán pótolniuk kell és lesz is rá pénzük. A háborút azért nem fejezik még be, mert van még átadható fegyver. Most az országok kiürítik a fegyver raktáraikat, majd feltöltik őket. Ukrajna soha nem tudott volna még a töredéke fegyvert sem vásárolni, de pl Németország tud. Ezért kell oda adni a meglévő fegyvereket és minél tovább folytatni a háborút.

Az újjáépítés lesz a következő bevételi forrás. A hitelek kamata meg a következő😃, az jó hosszútávú befektetés lesz.

2022. dec. 2. 11:31
 5/9 Isti22 ***** válasza:

Kedves kérdező, ha rendesen fogalmaznád meg a kérdésed, akkor már nyelvtanilag is érthető lenne a helyes ok-okozati összefüggés. Segítek:

Oroszország lebombázta Ukrajnát, EZÉRT Európa irdatlan pénzeket hitelből is ad Ukrajnának az újjáépítéshez.

A te mondatod azt jelenti, hogy Oroszország és Európa összefogtak, hogy az oroszok lebombázzák Ukrajnát, amit majd Európa ezután újjáépít.

2022. dec. 2. 11:34
 6/9 anonim ***** válasza:

Kérdező, ezen a szinten -és ezt nem bántásból mondom- ez valóban érthetetlen kell, hogy legyen számodra. Valójában nincs itt semmi ellentmondás.

Ha ez egy rpg játék lenne, akkor te egy 1-2-es szintű marksman vagy, alap skillekkel. Persze hogy nem érted a 345-ös szintű mágusok dolgait, háborúit, mikor a te szinteden nem is láthatóak azok az erőforrások, coinok, artifactok stb, amikért megy a harc. Mert mondjuk a játékban a számodra, csak a level 60-tól lesz egyáltalán elérhető, látható.

Ez a valóságban is így van, a legtöbb embernek fingja sincs, hogy mi történik körülötte a magasabb szinteken.

2022. dec. 2. 12:14
 7/9 anonim ***** válasza:

Futok még egy reményetelen kört, hátha legalább egy ember felfogja, de már lassan feladom.

Jelenleg van a világnak egy berendezkedése, amiben az USA vezette nyugati hatalmak szövetsége a domináns. Ezt sokan szeretik, sokan utálják, lehet is miért szeretni, meg utálni, de oltári naivitás és felelőtlenség azt gondolni, hogy ha ez a nyugati intézményrednszer mondjuk meggyengül, akkor itt nekünk k.rva nagy szabadság lesz. Ez egy kisóvodás vágyközpontú gondolkodása, de nem a realitás. A valóság az, hogy ha a nyugati rend megrendül, akkor a hatalmi űrt betölteni jön majd Kína, Oroszország, aki pedig azt gondolja, hogy az nekünk jobb lesz, az tényleg reménytelen eset.

A tét nem Ukrajna, hanem a világrend. Ha Ukrajna a nyugat segítségével túlél, és újjáépül, Oroszország pedig meggyengül, az egyértelműen tisztázza az erőviszonyokat, és mutatja, hogy nem éri meg b.szakodni, meg keménykedni. Másoknak pedig azt mutatja, hogy a nyugattal szövetségben lenni sokkal jobb, mert a nyugat segít, kiáll melletted ha bajba kerülsz és segít újraépülni.

Ha viszont az történik, amit mondtok, és a nyugat kiegyezik Oroszországgal, akkor annak az az üzenete, hogy az agresszió és a zsarolás kifizetődő. A kis országoknak azt mutatja, hogy Oroszország olyan erős, hogy a végén úgyis odadobnak neki téged, mert nála van a gáz, meg az atom. Akkor inkább vele egyezzünk ki már az elején, mert a nyugatra nem lehet számítani.

A második forgatókönyv szép lassan a jelenlegi világrend szétesése felé vezet. Tudom, hogy itt egy csomóan azt gondolják, hogy az majd milyen jó lesz, mert nem lesznek b.zik, meg migránsok, de ha egy csak egy kicsit is képes valaki felnőtt fejjel gondolkodni, akkor felfogja, hogy k.rva szar világ lesz az...

Nem táplálok hiú ábrándokat, hogy egyáltalán hajlandó vagy csak belegondolni is abba, amit leírtam, de ha legalább egyvalaki felfogja, már megérte.

2022. dec. 2. 14:09
 8/9 anonim ***** válasza:

7-es, tévedsz abban, hogy senki nem olvassa el amit írsz, én elolvastam. Sőt, ismerem ezt a sztorit, de szerintem nem így, illetve nem teljesen így van. Leszögezem, elítelem putyint, nem vagyok oroszfan, vagy ilyesmi.

Ez az egész nem ukrajna megtámadásával és nem is a krím anektálásával kezdődött. Az usa/nato már korábban elkezdett Oroszország felé terjeszkedni, akkor szólt putyin, hogy ebbű baj lesz more.

A világrend az stimmel, az most megváltozik, nem sokára. A k.rva szar világ is stimmel, az is nem sokára.

Abban is egyetértek, hogy ha ruszki/kínai dominancia lenne a világon, mert usa/nato elesik, akkor roszabb szituációba kerülnénk jócskán.

Amiben viszont egyáltalán nem értek egyet veled az az, hogy ez az egész ukrajna támogatás a szabad, demikrata, békés világért van. Na ez bullshit, ilyen nincs. Bár ez a hivatalos kommunikáció alapgondolata.

Oroszországot megakarják gyengíteni, már régóta, de inkább eltörölni. A covid vakcinák után most itt a fegyver biznisz, irgalmatlan, felfoghatatlan pénzek. Minden háború így, vagy úgy a pénzért ment, ez is.

Van egy olyan gyanúm is, hogy ez a hábi talán el is volt tervezve. Nem gondolnám, hogy a világban dolgok ad hoc jelleggel történnek.

Mindenestre tarts ki az elveid mellett.

Béke!

2022. dec. 2. 15:30
 9/9 anonim ***** válasza:

#8, köszönöm a hozzászólásod, rendesen üdítő, amikor valaki építően vitatkozik, és nem kötekedni kezd.

"ez az egész ukrajna támogatás a szabad, demikrata, békés világért van. Na ez bullshit, ilyen nincs"

Szerintem van, de nem úgy gondolom, ahogy te gondolod, hogy gondolom. Szerintem ez nem hősies ideológiák harca, ahol a nyugati szabadság harcol az elnyomó zsarnoksággal szemben, itt az aktuális világrend védi a saját biztonságát az agresszor kihívóval szemben. Számomra ez nem morális, vagy ideológiai kérdés, hanem nagyon is pragmatikus.

"usa/nato már korábban elkezdett Oroszország felé terjeszkedni, akkor szólt putyin, hogy ebbű baj lesz more"

Én ezt sosem értettem: mi az, hogy terjeszkedik? A NATO nem egy birodalom, ami elfoglal területeket! Ha egy ország kéri a felvételét, akkor a NATO-nak erre van egy szabályrendszere. Ha egy ország jelentkezik, minden szabályrendszernek megfelel, és minden tagállam meg is szavazza a felvételét, akkor felveszik. Azt várnánk az USA-tól, hogy megvétózzon egy ország felvételét egy biztonsági szervezetbe, mondván bocsi, de te túl közel vagy Oroszországhoz? Ez aláásná az egész szövetség hitelességét ahogy van. Teljesen nonszensz...

Oroszországnak lenne lehetősége ezekkel az országokkal megegyezni, hogy ne lépjenek be a NATO-ba, és pl Finnország és Svédország tartotta is magát ehhez a semlegességhez sokáig. Most már nem tartja, mert látszik, hogy az oroszokkal nem lehet egyezkedni. Még Ausztria is azért nem NATO tag, mert a II. vh után az orosz kivonuláskor volt egy deal, hogy semleges marad. Be is tartja.

"Oroszországot megakarják gyengíteni, már régóta, de inkább eltörölni"

Nyilvánvalóan, ezt nem is rejtették titokban, de hát pontosan azért, mert világhatalmi, birodalmi ambíciói vannak. Ezt most pontosan látjuk is. Eltörölni egészen biztosan nem akarják, annál nagyobb gebaszt keveset tudok elképzelni, mint egy széthulló Oroszországot.

"Nem gondolnám, hogy a világban dolgok ad hoc jelleggel történnek."

Nem ad hoc, de nem is tervezett, ennél sokkal szomorúbb: olyan folyamatok mentén, amiket nem irányít senki sem.

"Minden háború így, vagy úgy a pénzért ment, ez is."

Klasszikus cinikus közhely, de szerintem abszolút valótlan. A háborúkból MINDIG az jön ki a legjobban, aki ki tud maradni belőle.

2022. dec. 2. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!