Miért kaphatnak egyesek minimálbérnyi segélyt munka nélkül? 70 ezer föltti segélyt kap, persze, hogy nem akar dolgozni.
"A lakásfenntartási támogatás havi 2000.-ft."
Helyi lakásfenntartási támogatás
Jogosultság feltételei:
- 62. életévét betöltötte és egyedülálló vagy kizárólag a házastársával, élettársával, testvérével, vagy fogyatékkal élő gyermekével él közös háztartásban, és a lakást más személy nem használja, vagy legalább két gyermekét saját háztartásában neveli és a lakást más személy nem használja. A család egy főre jutó havi jövedelme a nyugdíjminimum 150-200 %-a között van, 2010. évben 42.750-57.000.-Ft, valamint nem részesül adósságkezelési szolgáltatás jogcímén lakásfenntartási támogatásban.
- A lakás fenntartás elismert költsége a háztartásban élők havi összjövedelmének 25 %-át, egyedül élő esetén a havi jövedelmének 20%-át elérik, vagy meghaladják.
- A lakásfenntartási támogatás 1 m2-re jutó elismert havi költsége elismert havi költsége 2010. évben 450.-Ft/m2.
Támogatás mértéke:
Két gyermekes család
42.750 – 57.000 Ft 2.500.-Ft/hó
további gyermekenként 1.200.-Ft/hó összeggel növekszik, de legfeljebb 6.000.-Ft/hó.
Tehát minimum 2500, maximum 6000 Ft.
"Ezenkívül az összes ilyen segélyt az önkormányzatnál kell igényelni. Az alapkövetelmény az mindegyikhez, hogy az egy főre eső jövedelem nem haladhatja meg a havi 37.500.-ft-ot. Nem lehetséges tehát igénybevenni ezt mindet."
A szociális segély összege a lakhatási támogatásnál (és egyéb segélyeknél) nem számít jövedelemnek. Sőt, még az SzJAban sem az.
A rendkívüli szoc.segélyt nálunk pl évente 3 alkalommal lehet igényelni, az összege maximum 15ezer ft.
Lakásfenntartási támogatáshoz:
"- 62. életévét betöltötte és egyedülálló vagy kizárólag a házastársával, élettársával, testvérével, vagy fogyatékkal élő gyermekével él közös háztartásban, és a lakást más személy nem használja, vagy legalább két gyermekét saját háztartásában neveli és a lakást más személy nem használja. A család egy főre jutó havi jövedelme a nyugdíjminimum 150-200 %-a között van, 2010. évben 42.750-57.000.-Ft, valamint nem részesül adósságkezelési szolgáltatás jogcímén lakásfenntartási támogatásban." : Ez azt jelenti, hogy a jövedelme nem lehet több mint havi 57.000.- forint.
"- A lakásfenntartási támogatás 1 m2-re jutó elismert havi költsége elismert havi költsége 2010. évben 450.-Ft/m2.": Ez azt jelenti, hogy egy pl. 50nm lakás fenntartási költségét az önkormányzat max 22.500.-forintban határozza meg.
"- A lakás fenntartás elismert költsége a háztartásban élők havi összjövedelmének 25 %-át, egyedül élő esetén a havi jövedelmének 20%-át elérik, vagy meghaladják." Ez azt jelenti, hogy a 20% feletti összeget fizetik, de max az elismert költségig, magyarán hiába mutatod be a számlát a 28e fűtésdíjról, ha egyszer ők 22.500.- -ra maximálták a lakhatás költségét.
"Támogatás mértéke:
Két gyermekes család
42.750 – 57.000 Ft 2.500.-Ft/hó
további gyermekenként 1.200.-Ft/hó összeggel növekszik, de legfeljebb 6.000.-Ft/hó.
Tehát minimum 2500, maximum 6000 Ft."-Itt te magad írtad le, hogy mennyi a támogatás: minimum 2500-max 6000ft...
A minimálbér 2010-ben bruttó 73.500.-, ami nettó 60.236.-
Amit te kaptál, az nem minimálbér volt... A tanfolyam elvégzése alatt sorban kaphatóak az ellátások: először a munkanélküli járadék, amit a munkabéred alapján számolnak ki. Utána a munkanélküli segély, ami az utolsó munkaviszonyban töltött napodon érvényes minimálbér alapján kerül kiszámításra.Ha az is lejárt, akkor jön a keresetpótló juttatás, ami az éppen aktuális minimálbér összege.
Az előttem szólónak:
Én már a segélyt is kimerítettem! Utána kaptam RÁT-ot is! Aztán nem tudtak munkát biztosítani, ezért kérvényeztem egy tanfolyam elvégzését, mivel csak érettségim van, szakmám nincs! Nem értem, hogy most miért kapok 70ezret! Nagyon megijesztenek az írások! 3 hónapja kapom! Jobb, ha holnap megkérdezem az önkormányzatot, nehogy sokat kelljen visszafizetnem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!